Informatie in verband met het coronavirus

Onze zorg gaat zoveel mogelijk door

GGZ Delfland heeft in verband met het coronavirus aangescherpte maatregelen. Voor iedereen geldt...blijf alsjeblieft thuis als je klachten hebt. Voor cliënten die bij ons in behandeling zijn, hanteren we de volgende principes.

Sluiting aantal klinieken

Per direct hebben we de deuren van de hieronder genoemde locaties tot nader orde gesloten voor iedereen die niet noodzakelijk is voor de zorgverlening. Dit betekent dat de deuren ook gesloten worden voor bezoekers.

  • Delft: Ridder 1-3
  • Delft: Ridder 2-4
  • Schiedam: François Haverschmidt: opname gesloten ouderen (1e etage)
  • Berkel en Rodenrijs: IJsselstraat

Voor zover dit nog niet het geval was, gaan de deuren tussen de afdelingen dicht en blijven de dagbestedingsactiviteiten op de afdeling. We raden cliënten nadrukkelijk af om naar buiten te gaan, en daarvoor in de plaats in de tuin of op het balkon een frisse neus te halen. Daar waar eerder nog één vaste bezoeker zonder klachten per cliënt was toegestaan, is bezoek nu tijdelijk niet meer mogelijk. Leveranciers wordt gevraagd hun goederen bij de deur af te leveren. Om het contact tussen onze cliënten en hun naasten de komende periode zo goed mogelijk te faciliteren, is er de mogelijkheid om te bellen en te beeldbellen.

Poliklinische afspraken

Poliklinische afspraken vinden telefonisch of via beeldbellen plaats. Heb je een afspraak staan? Dan word je de eerste keer een dag van te voren door je behandelaar gebeld om te kijken of de afspraak telefonisch of via beeldbellen kan.

Met beeldbellen kun je op afstand een veilig gesprek voeren binnen het platform met je behandelaar. Je kunt met jouw behandelaar spreken vanuit je vertrouwde thuisomgeving. Je hebt hiervoor een tablet, computer, telefoon of andere device met camera en microfoon nodig. In deze video kun je alvast zien hoe het werkt voordat je het zelf gaat doen. Je komt op deze omgeving terecht via de tegel 'Online behandeling' binnen Mijn GGZ Delfland

Is het echt niet mogelijk om de afspraak op deze manier plaats te laten vinden, dan kijken jij en je behandelaar samen of en hoe de afspraak toch op de polikliniek gehouden kan worden. Jouw veiligheid en die van je behandelaar staan hierbij voorop. Via Mijn GGZ Delfland kun je allerlei zaken online inzien en doen, ook kun je op die manier chatten met je behandelaar. Heb je nog geen account, vraag die dan bij je behandelaar aan.

Mijn GGZ Delfland: online contact

Om behandelingen op afstand zo goed mogelijk te faciliteren, kun je gebruik maken van Mijn GGZ Delfland. Daarmee heb je toegang tot informatie uit jouw zorgdossier. Zo heb je altijd inzicht in je eigen behandelplan en vragenlijsten. Ook kun je de agenda raadplegen, naasten inzage verlenen, je medicatie inzien, aan de slag gaan met online behandelmodules of een bericht sturen naar je behandelaar.

Meer weten over Mijn GGZ Delfland

Groepstherapieën

Het is momenteel te risicovol om fysiek bijeen te komen. In plaats daarvan word je als deelnemer van een groepstherapie gebeld door je behandelaar of vindt de bijeenkomst digitaal plaats, zo blijft het contact behouden. Je wordt door je behandelaar hierover geïnformeerd.

Bezoek klinische patiënten

Cliënten die in één van onze klinieken verblijven die op dit moment nog niet gesloten zijn, mogen tot nader orde één vaste, dezelfde, bezoeker zonder klachten ontvangen.

Verlofregeling opgenomen cliënten

Cliënten die momenteel opgenomen zijn in één van onze klinieken kunnen in beginsel niet met verlof gaan. Hiermee volgen we de adviezen van de overheid om cliënten, medecliënten, hun naasten en onze medewerkers tegen besmetting te beschermen. Iemand kan namelijk buiten of in zijn thuissituatie in contact komen met een (mogelijk) besmet persoon. Wij begrijpen dat dit voor cliënten en hun naasten heel vervelend is. Daarom wordt in overleg met de behandelaar gezocht naar de meest passende oplossing om het contact met familie en naasten zo goed mogelijk te kunnen onderhouden.

Inlooplocaties en dagactiviteiten

Alle inlooplocaties zijn gesloten. Ook veel dagactiviteiten kunnen geen doorgang vinden. Als jouw dagactiviteit niet door kan gaan, word je hier telefonisch over geïnformeerd.

Crisisdienst

Voor het beoordelen van crisissituaties blijft de crisisdienst van onze Spoedeisende Eerste Hulp Psychiatrie in de lucht. Na doorverwijzing door een huisarts, sociaal (wijk)team of op verzoek van de politie spreekt of ziet de crisisdienst de cliënt.

Wat te doen als je thuis zit?

Onze collega's van GGZ Friesland hebben allerlei tips en suggesties op een rij gezet, die je helpen om je te vermaken nu je veel thuis zit. Ze hebben geprobeerd om er zoveel mogelijk variatie in aan te brengen. Zo is bijvoorbeeld een link te vinden naar online museumtours, tips voor zelf te maken spellen, wordt er stil gestaan bij luisterboeken en podcasts en ook bij kijktips. Bewegen moeten we ook niet vergeten nu we niet naar de sportschool gaan. Ook voor de creatieveling is er van alles te doen. En ze geven tips hoe je met elkaar in contact kunt blijven, ook al zit je thuis.

Bekijk de tips en suggesties