Informatie in verband met het coronavirus

Onze zorg gaat zoveel mogelijk door

Onze zorg gaat zoveel mogelijk door. Om verspreiding van het coronavirus (COVID19) zo veel mogelijk te voorkomen heeft GGZ Delfland maatregelen getroffen. Deze maatregelen kunnen gevolgen hebben voor jouw behandeling. Met ingang van 1 juli 2020 vindt er een versoepeling plaats van de maatregelen. Welke gevolgen dit voor jou heeft, lees je hier. Voor iedereen geldt...blijf alsjeblieft thuis als je koorts of verkoudheidsklachten hebt.  

Snel naar

Poliklinische afspraken

Groepsbehandelingen

Klinieken

Dagactiviteiten

Trainingen, adviezen en tips om mentaal fit te blijven

Veel gestelde vragen  

Poliklinische afspraken

Naast de digitale behandeling via beeldbellen of telefonisch, zijn we langzaamaan weer gestart met behandelingen met face-to-face contact. In overleg met je behandelaar besluit je op welke wijze de behandeling wordt gestart of voortgezet. Heb je een afspraak op de polikliniek dan mag je één naaste meenemen naar de afspraak, mits deze persoon geen klachten heeft. Is uw eerstvolgende afspraak een digitale afspraak en hoort u voor die tijd niets van ons, dan blijft deze afspraak ongewijzigd.

 

Belangrijke informatie voor je bezoek

Wij doen er alles aan om onze locaties zo veilig mogelijk te maken. Daarom nemen we maatregelen om jou, je naaste en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

  • Een dag voor je bezoek wordt je gebeld door je behandelaar of een secretaresse. Er wordt je dan gevraagd of je koorts of verkoudheidsklachten hebt
  • Onze locaties zijn anders ingericht vanwege de 1,5 meter afstand en er zijn looproutes aanwezig
  • Er hangen posters met gedrags- en hygiëneregels

 

Naast de maatregelen die wij treffen, kun je zelf ook het een en ander doen om jezelf en anderen te beschermen.

  • Heb je op de dag van je afspraak toch klachten, blijf dan thuis. Neem contact op met je behandelaar en overleg of je afspraak door kan gaan via beeldbellen of wordt verzet
  • Kom maximaal 5 minuten voor de afspraak naar de locatie
  • Houd je aan de gedrags- en hygiëneregels
  • Verlaat de locatie zo snel mogelijk als je afspraak voorbij is

 

Vind jouw behandeling digitaal plaats via beeldbellen en wil je weten hoe het werkt?

Lees de informatie over beeldbellen


Groepsbehandelingen

De groepsbehandelingen vinden, waar het kan, face-to-face plaats. Als dit het geval is, wordt de groepsgrootte bepaald door de ruimte waar de behandeling plaats vindt, omdat er rekening moet worden gehouden met 1,5 meter afstand. Naast een wijziging in groepsgrootte kan het ook zijn dat de dag, het tijdstip of de locatie veranderen waarop de groepsbehandeling plaats vindt. Je wordt door je behandelaar hierover geïnformeerd.


Klinieken

Bezoek klinische cliënten

Alle klinieken zijn weer open voor bezoek. Cliënten die in onze klinieken verblijven, mogen weer meerdere bezoekers ontvangen, tenzij anders is afgesproken. Alleen als er op een afdeling een cliënt positief op het coronavirus is getest, is bezoek op de betreffende afdeling tijdelijk niet mogelijk.

Verlofregeling opgenomen cliënten

Als je bent opgenomen en met verlof wilt, dan gelden de regels van de afdeling waar je verblijft. Ook kan het zijn dat je hier samen met je behandelaar individuele afspraken over hebt gemaakt. Samen kijken jullie naar de meest passende oplossing om het contact met familie en naasten zo goed mogelijk te kunnen onderhouden.


Dagactiviteiten

De dagactiviteiten gaan weer van start. Daar waar het kan, vinden de dagactiviteiten buiten plaats. Vinden activiteiten binnen plaats, dan wordt het maximaal aantal deelnemers bepaald door de grootte van de ruimte, zodat je altijd 1,5 meter afstand kunt houden. Naast een wijziging in het aantal deelnemers kan het ook zijn dat de dag, het tijdstip of de locatie van de activiteit wijzigen. Je wordt door je begeleider hierover geïnformeerd. Sportactiviteiten, zowel binnen als buiten, gaan weer van start, met uitzondering van de contactsporten. Cliëntenvervoer gaat weer zo veel mogelijk rijden. De chauffeurs worden voorzien in een mondkapje. Passagiers moeten daar zoveel mogelijk zelf in voorzien. Ook de Delft City Shuttle service gaat met aanpassingen weer rijden.


Trainingen, adviezen en tips om mentaal fit te blijven

Online trainingen

Ook in tijden van corona helpen we je je mentale weerbaarheid te versterken en psychische problemen te voorkomen of te bespreken. Bijvoorbeeld met onze gratis online trainingen voor iedereen vanaf 8 jaar. Sommige kun je onbegeleid en anoniem volgen. En bij sommige modules begeleidt een professional je op afstand. 

Bekijk ons aanbod online preventietrainingen

MIND biedt hulp

MIND is een initiatief van Fonds Psychische Gezondheid/Korrelatie en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid. Heb je psychische klachten en zoek je antwoord op je vragen, contact, hulp, advies of misschien alleen wat afleiding? MIND biedt allerlei mogelijkheden die je in deze tijd kunnen helpen. Ook hebben ze iedere werkdag een livestream waarin ze vragen beantwoorden en gesprekken voeren met ervaringsdeskundigen en experts. Meer informatie vind je op de website van MIND.

Bezoek de website van MIND

Wat te doen als je thuis zit?

Onze collega's van GGZ Friesland hebben allerlei tips en suggesties op een rij gezet, die je helpen om je te vermaken nu je veel thuis zit. Ze hebben geprobeerd om er zoveel mogelijk variatie in aan te brengen. Zo is bijvoorbeeld een link te vinden naar online museumtours, tips voor zelf te maken spellen, wordt er stil gestaan bij luisterboeken en podcasts en ook bij kijktips. Bewegen moeten we ook niet vergeten nu we niet naar de sportschool gaan. Ook voor de creatieveling is er van alles te doen. En ze geven tips hoe je met elkaar in contact kunt blijven, ook al zit je thuis.

Bekijk de tips en suggesties


Veel gestelde vragen

Is het veilig?

Alle locaties zijn ingericht volgens de RIVM-richtlijnen. Daarbij kun je denken aan looproutes, posters met gedragsregels en aanpassing van de groepsgrootte tijdens bijvoorbeeld groepsbehandelingen of dagactiviteiten. Deze aanpassingen zijn nodig om de 1,5 meter afstand, en daarmee de veiligheid, te kunnen waarborgen.

 

Wat als ik mij onveilig voel?

Voel je je, ondanks de maatregelen die er genomen zijn, onveilig? Dat snappen we. Bespreek dit met je behandelaar, zodat er gekeken kan worden naar een passende oplossing, zodat dit gevoel wordt weg genomen.

 

Ik voel mij ziek worden, wat moet ik doen?

Ga niet naar de afspraak als je klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Een dag voorafgaand aan de afspraak word je gebeld door de behandelaar, waarbij je dit kan aangeven. Heb je de dag van de afspraak zelf klachten? Neem dan contact op met je behandelaar en overleg of je afspraak ook via beeldbellen kan of dat hij verzet wordt.