Wat je zelf kunt doen

Dip of depressie

Iedereen heeft wel eens een dip. Dit is meestal voor een korte periode (een aantal dagen), waarbij je minder lekker in je vel zit en last kan hebben van sombere gevoelens en gedachten. Houden je klachten langer dan twee weken aan en twijfel je of je dip een depressie is? Dan is het goed om deze gevoelens te onderzoeken.

Lees meer over depressie

Zelf aan de slag

Wil je zelfstandig aan de slag met jouw dip of depressieve gevoelens? We bieden tips om grip te krijgen op je dip en gratis online trainingen om die je leren omgaan met de klachten en gevoelens die jij ervaart.

Bekijk het aanbod online trainingen

Tips voor dips

Iedereen is anders. Wat voor jou werkt, werkt misschien niet voor de ander. Maar mocht je inspiratie nodig hebben, dan zijn dit een paar tips die wij hebben verzameld onder jongeren en studenten.

Tips voor je dips

Hulp buiten deze website

Er zijn veel andere websites met informatie. Bijvoorbeeld:

 

Vlogs

Sommige jongeren delen hun ervaringen in een eigen blog of vlog. Bijvoorbeeld Tamara en Romy. In de blog van Eleanor lees je hoe zij dealt met haar depressie door middel van beweging. En op deze website lees je het over het 'lekkere' leven van Josette die kampt met psychische stoornissen.