Online oefeningen voor als je angstig bent

Durf meer!

Wil je beter met je angst om leren gaan en ben je tussen de 8 en 14 jaar? Dan past deze training bij jou. In 'Durf meer' leer je hoe bang zijn werkt, hoe je merkt dat je bang bent en in welke situatie jij wel eens bang bent. Daarna ga je stap voor stap aan de slag met het overwinnen van je angst.

Ook werk je met twee dagboeken waarin je bijhoudt wanneer je angstig bent en hoe je hiermee kunt oefenen.

Gezien de jonge leeftijd van de deelnemers, is het essentieel dat er een ouder beschikbaar is om het kind te begeleiden bij het maken van deze training.

Wat ga je doen?

In 9 sessies krijg je informatie, lees je de oefeningen van andere kinderen zie angstig zijn en ga je zelf ook aan de slag met één of meerdere oefeningen.

Sessie 1 – Welkom
Sessie 2 – Wat is er aan de hand?
Sessie 3 – Hoe voelt angst?
Sessie 4 – Ontspan!
Sessie 5 – Je durft niet door wat je denkt
Sessie 6 – Denk anders!
Sessie 7 – Durf stap voor stap meer
Sessie 8 – Oefenstap
Sessie 9 – Bijna klaar, en nu?

Aan de slag

Wil je een een online training met begeleiding van een professional op afstand volgen? Vul het aanmeldformulier dan volledig in en mail het naar teamjeugdpreventie@ggz-delfland.nl of stuur het op per post naar Doel Delfland, t.a.v. Mery Kouwenhoven, Sint Jorisweg 2, 2612 GA Delft.

Aanmeldformulier

De trainer neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een intake en begeleidt je op afstand bij de training. Uiteraard kun je meerdere trainingen tegelijkertijd volgen, zolang ze binnen de hulp in het preventieve kader vallen.