Kom voor jezelf op

Contact met anderen is een leuk en belangrijk onderdeel van je leven. Maar soms vraagt iemand iets van je wat je echt niet wilt doen, of gaat iemand over je grens heen. Hoe ga je daar al jongere tussen de 12 en 18 jaar mee om? Het is dan belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en voor jezelf opkomt! Wil jij dat leren? Dan is deze training iets voor jou! In deze training leer je hoe je dat kunt doen door informatie, filmpjes en oefeningen over voor jezelf opkomen. 

Wat gaat de training over?

In de training wordt onderscheid gemaakt tussen twee onderwerpen: 1) ‘nee’-zeggen en 2) het aangeven van je eigen grenzen. Bij beide onderdelen krijg je psycho-educatie en doe je een vaardigheidstraining waarbij je leert om voor jezelf op te komen.

Je kunt ook gebruik maken van een dagboek waarin je de momenten bij kunt houden wanneer je voor jezelf opgekomen bent en wat je eventueel een volgende keer anders kunt doen.

Aan de slag

Wil je een een online training met begeleiding van een professional op afstand volgen? Vul het aanmeldformulier dan volledig in en mail het naar teamjeugdpreventie@ggz-delfland.nl of stuur het op per post naar Doel Delfland, t.a.v. Mery Kouwenhoven, Sint Jorisweg 2, 2612 GA Delft.

Aanmeldformulier

De trainer neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een intake en begeleidt je op afstand bij de training. Uiteraard kun je meerdere trainingen tegelijkertijd volgen, zolang ze binnen de hulp in het preventieve kader vallen.