Iedereen is wel eens bang

Bang zijn is heel normaal, want dat bange gevoel waarschuwt jou voor gevaar en zorgt dat je dan extra goed oplet. Maar als je heel vaak bang bent zonder dat er echt iets aan de hand is, heb je misschien last van een angststoornis. Dan ben je zo vaak bang, dat je er echt last van krijgt. We kunnen je helpen om van die angst af te komen.

Lees verder

Jij kunt ergens echt heel goed in zijn

Als je autisme hebt, heb je een eigen manier van denken en doen. Dat is misschien anders, maar niet minder goed. Juist door zijn autisme kan Lionel Messi zo goed voetballen. Hij kan waarschijnlijk het spel van zijn tegenstander beter voorspellen. En zelf doet hij eigenlijk altijd dezelfde trucjes, maar dan wel perfect uitgevoerd. Autisme is een van de meest behandelde aandoeningen bij kinderen en jongeren.

Lees verder

ADHD-ers zijn vaak heel creatief

Er zijn een heleboel beroemde en belangrijke mensen met ADHD of ADD, zoals Bill Gates, Justin Timberlake, Walt Disney, Jamie Oliver en zwemmer Michael Phelps, die meer dan twintig Olympische medailles won. Als je ADHD hebt, ben je drukker dan andere kinderen en vind je het moeilijk om je te concentreren. ADHD is bij ons de meest behandelde aandoening bij kinderen en jongeren.

Lees verder