A A A

Nieuws

Hoe snel wordt u geholpen

Een overzicht van de aanmeldwachttijd en behandelwachttijd.

Lees meer

Uw mening telt

Wij horen graag van u wat we al goed doen of wat nog beter kan. 

Lees meer

Hulp nodig voor uw kind?

Maakt u zich zorgen over de psychische gezondheid of het gedrag van uw kind?

Lees meer

Jeroen van der Post nieuwe manager behandelzaken SEHP


Jeroen van der Post

Sinds kort is psychiater Jeroen van der Post de nieuwe manager behandelzaken van de SEHP in Delft, de plek voor alle acute psychiatrie. Hij richt zich daarbij op de zorginhoudelijke kanten van de SEHP en is daarnaast ook psychiater op één van de opname  afdelingen in de kliniek de Ridder in Delft.

‘Voor verwijzers (veelal huisartsen)  is het belangrijk dat zij direct terecht kunnen met spoedeisende vragen op psychiatrisch gebied. Of dat nu om aanvullend medicatie advies gaat of om casuïstiek, we hebben de taak om eenvoudig bereikbaar te zijn. Voor directe patiëntvragen is er altijd iemand beschikbaar die vragen kan beantwoorden, voor meer overstijgende vragen kunnen verwijzers bij mij terecht,’ zegt Jeroen.

De SEHP is ingericht op crisissituaties, om patiënten, voor wie opname nodig zou kunnen zijn, zo snel mogelijk te kunnen zien. Zo kan bepaald worden welke zorgintensiteit nodig is om die opname te voorkomen. Jeroen: ‘Wanneer een huisarts (of andere verwijzer) een patiënt in crisis ziet, is het van belang dat diegene zo snel mogelijk beoordeeld wordt, uiteraard na uitsluiting van somatische problematiek door de huisarts. Op de SEHP wordt de patiënt beoordeeld, geven we een advies en bepalen in overleg met de huisarts de zorgintensiteit.’ Die zorgintensiteit kent verschillende mogelijkheden; een poliklinische afspraak, intensieve poliklinische behandeling, begeleiding en behandeling in de thuissituatie, dagbehandeling of een opname. 

‘In de ideale situatie vindt er een zorgafstemmingsgesprek plaats waar zowel patiënt, naasten, behandelaar en bij voorkeur ook de huisarts bij aanwezig zijn. Het unieke aan psychiatrie is dat het alle levensgebieden rondom een patiënt raakt. Afstemming met meerdere partijen is dus van groot belang: Hoe richten we de zorg rond die patiënt in? Sámen naar oplossingen zoeken en elkaar betrekken in de te nemen stappen maakt een groot verschil.’

Jeroen zet zich in om de zorg van de SEHP en de betrokkenheid tussen  behandelaar, patiënt en verwijzer zo goed mogelijk te laten verlopen. ‘Mijn overtuiging is dat we zorg moeten leveren die passend is voor de patiënt, binnen de mogelijkheden die er zijn. Altijd in overleg met alle betrokkenen en vertrouwend op elkaars professionaliteit.’

Contactgegevens SEHP

Maandag tot en met vrijdag overdag (9.00 - 17.00 uur)
Gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp, Ypenburg (gemeente Den Haag), Westland: tel. 015 260 87 17
Gemeenten Schiedam, Lansingerland, Hoek van Holland, Maassluis en Vlaardingen: tel. 010 246 39 00

Avond, nacht en weekend (vrij 17.00 - ma 9.00 uur)
Alle gemeenten: tel. 015 260 76 07


Informatie voor verwijzers

Informatie die voor verwijzers van toepassing is.

Lees meer

Informatiebladen

Alle informatie in PDF vorm.

Lees meer

Vacatures & Stages

Hier vindt u alle vacatures en stageplekken

Lees meer

Het Leerhuis

Het Leerhuis richt zich op opleiding, bij- en nascholing en onderzoek.

Lees meer