A A A

Nieuws

Hoe snel wordt u geholpen

Een overzicht van de aanmeldwachttijd en behandelwachttijd.

Lees meer

Uw mening telt

Wij horen graag van u wat we al goed doen of wat nog beter kan. 

Lees meer

Hulp nodig voor uw kind?

Maakt u zich zorgen over de psychische gezondheid of het gedrag van uw kind?

Lees meer

Overname is een voornemen

Reactie op besluit ACM

Update: De ACM moet nog een goedkeuringsbesluit nemen.

De wens van GGZ Delfland om van afdelingen/teams van Parnassia Groep en Antes over te nemen is dinsdag 27 juni door de ACM in de Staatscourant gemeld. Daarna moet de ACM een termijn van 7 dagen in acht nemen waarbinnen belanghebbenden kunnen reageren op de melding. Pas dan kan de ACM het formele goedkeuringsbesluit nemen. Nu de datum van 1 juli niet meer haalbaar is, hebben GGZ Delfland, Parnassia Groep en Antes besloten de datum van overdracht van de afdelingen/teams één maand op te schuiven, naar 1 augustus, mits de ACM dan uiteraard haar goedkeuring heeft gegeven.

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft inmiddels ingestemd.

Origineel bericht:

GGZ Delfland wil met ingang van 1 juli 2017 een aantal klinieken, behandelcentra en cliënten in Rotterdam, Spijkenisse, Berkel en Rodenrijs, Hellevoetsluis en Middelharnis overnemen van Parnassia Groep en Antes. Het wachten is nog op een akkoord van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Pas dan kan de overname doorgaan.

De ACM heeft maandag 12 juni jl. Parnassia Groep en Antes toestemming gegeven om samen te gaan nadat er klinieken, behandelcentra en patiënten zijn overgedragen aan GGZ Delfland. Zonder overdracht zou volgens de ACM een bijna-monopolist ontstaan in de regio Rotterdam-Rijnmond en dat moet voorkomen worden. Patiënten en zorgverzekeraars moeten kunnen blijven kiezen tussen ggz-instellingen. Met de overdracht naar GGZ Delfland blijft er voor cliënten een goed alternatief voor Parnassia/Antes in de regio.

Voornemen tot overname

Het voornemen betreft de overname van één kliniek in Berkel en Rodenrijs, twee klinieken in Rotterdam, een aantal ambulante teams in Rotterdam en Hellevoetsluis, en behandelcentra in Spijkenisse en Middelharnis. Daarnaast gaat het om een aantal patiënten die langdurige zorg nodig hebben, en patiënten met een veroordeling door de rechter. ‘Met deze overname kunnen we ons zorgaanbod voor bestaande en nieuwe cliënten uitbreiden en verder verbeteren. De nieuwe locaties zijn daarnaast een logische uitbreiding aan de randen van ons bestaande werkgebied’, aldus Ron Sponselee, voorzitter raad van bestuur GGZ Delfland. De overname kan doorgaan als GGZ Delfland daarvoor goedkeuring krijgt van de NZa en ACM. Als dat het geval is, vallen patiënten en medewerkers van deze locaties per 1 juli onder verantwoordelijkheid van GGZ Delfland.

Wens en behoefte cliënt centraal

Cliënten blijven onder behandeling bij hun eigen behandelaar. Zij ondervinden er daardoor zo min mogelijk hinder van. Alleen de verantwoordelijkheid voor hen komt bij GGZ Delfland te liggen. ‘Op termijn zullen we voor nieuwe cliënten onze eigen zorgaanpak introduceren. We leveren persoonlijke zorg dichtbij de cliënt en helpen hen de regie over hun leven te hervinden. De wens en behoefte van onze cliënten zijn daarbij het uitgangspunt. Samen met hen kijken we wat de beste behandelmethode is’ vertelt Iris Bandhoe, lid raad van bestuur GGZ Delfland.

GGZ Delfland

GGZ Delfland bestaat sinds 1394. Begonnen in Delft biedt deze instelling straks zorg aan in het hele gebied tussen Den Haag en Goeree-Overflakkee. Naast geestelijke gezondheidszorg voor kinderen, volwassenen en ouderen met eenvoudige tot zeer complexe psychische problemen, biedt GGZ Delfland haar cliënten ook hulp in hun dagelijks functioneren. Bijvoorbeeld door dagbesteding, re-integratie en het opdoen van werkervaring. Daarnaast biedt GGZ Delfland Praktijkondersteuning voor huisartsen.

Lees meer over het besluit van de ACM in hun persbericht GGZ-instellingen Parnassia Groep en Antes mogen onder strenge voorwaarden samengaan


Informatie voor verwijzers

Informatie die voor verwijzers van toepassing is.

Lees meer

Informatiebladen

Alle informatie in PDF vorm.

Lees meer

Vacatures & Stages

Hier vindt u alle vacatures en stageplekken

Lees meer

Het Leerhuis

Het Leerhuis richt zich op opleiding, bij- en nascholing en onderzoek.

Lees meer