GGZ Delfland beloond met zilveren Milieuthermometer Zorg

Dinsdag 20 februari 2018

GGZ Delfland heeft voor haar locatie aan de Sint Jorisweg in Delft het zilveren niveau van de Milieuthermometer Zorg behaald, en is daarmee de eerste ggz-instelling in Zuid-Holland met dit keurmerk. GGZ Delfland laat hiermee zien dat ze bewust met het milieu omgaat en bezig is met een duurzame bedrijfsvoering. Ook voor een aantal andere locaties verwacht GGZ Delfland nog dit jaar het zilveren certificaat behalen.

Om het certificaat te kunnen behalen, en daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan het milieu trof GGZ Delfland het afgelopen jaar meerdere maatregelen. Zo werd onder meer de verlichting vervangen door ledverlichting, witte stroom door groene stroom, wordt het gebruik van elektrische auto’s gestimuleerd, zijn er bewegingsdetectoren voor licht geplaats, wordt afval voorkomen en gescheiden, en is gekozen voor gezonde en duurzame toeleveranciers. Dit jaar volgen nog zonnepanelen op alle gebouwen aan de Sint Jorisweg en worden elektrische bedrijfsauto’s in gebruik genomen.    

Maandag 19 februari ontving het duurzaamheidsteam van GGZ Delfland uit handen van Adriaan van Engelen, directeur van het Milieu Platform Zorgsector, het zilveren certificaat Milieuthermometer Zorg. De milieuthermometer is speciaal ontwikkeld voor de zorgsector. Zorginstellingen kunnen drie verschillende niveaus behalen: brons, zilver en goud. Bij het behalen van brons laat de organisatie zien dat ze meer doen dan de wettelijke vereisten. Met zilver gaat een instelling een stap verder en kopen ze ook duurzaam in.   

GGZ Delfland is trots op deze presentatie. Tegelijkertijd heeft het de ambitie om het zilveren certificaat ook op de andere locaties te behalen.

Ik heb nu hulp nodig!