Openluchtvoorstelling Camping Parcksight zorgt voor komisch vermaak op het terrein van GGZ Delfland

Maandag 18 juni 2018

Er wordt deze zomer gekampeerd in het park van GGZ Delfland! Het terrein van de zorginstelling is van 20 tot en met 24 juni het toneel van de openluchtvoorstelling Camping Parcksight. De eigenaardige bewoners van deze camping hebben snode plannen om het terrein te gebruiken om er een villapark op te bouwen en dat levert komische taferelen op. Camping Parcksight komt tot stand met ondersteuning van deelnemers aan dagactiviteiten van Doel Delfland, onderdeel van GGZ Delfland. De geestelijke gezondheidszorg instelling hoopt dat de voorstelling de verbinding met de Delftse gemeenschap bevordert.

De succesvolle uitvoeringen van Shakespeare ‘s Midzomernachtdroom in juni 2017 maakten dat dit jaar wederom een openluchtvoorstelling wordt georganiseerd in het mooie park van GGZ Delfland. Gekozen is voor een moderne bewerking van De Revisor van Nicolaj Gogol met als titel Camping Parcksight. Het speelt zich af op een camping waar bijna alle kampeerders een geheime agenda blijken te hebben. Ze willen het campingterrein, dat ze zich op oneigenlijke gronden hebben toegeëigend, gebruiken om er een villapark op te bouwen. Dit alles met valse vergunningen, achterovergedrukt geld, zelfverrijking, leugens en bedrog, omkoperijen en zelfs geweld. Gogol omschreef het zelf als volgt: “ik heb besloten al het kwaad dat ik ken op één hoop te gooien en daar in een keer om te lachen”. Het stuk mag lang geleden in première zijn gegaan, het onderwerp blijkt nog steeds actueel.

Verbinding
De voorstelling komt mede tot stand met hulp en ondersteuning van deelnemers aan dagactiviteiten van Doel Delfland, onderdeel van GGZ Delfland. De zorginstelling wil met het stuk entertainment bieden aan zijn cliënten en de Delftse bevolking, maar hoopt daarnaast dat de Delftse gemeenschap zich verbonden zal gaan voelen met de instelling voor geestelijke gezondheid. Iedereen is daarom welkom om de voorstellingen bij te wonen.

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling.


Ik heb nu hulp nodig!