Update bericht betrokkene Groningen

Maandag 28 oktober 2019

UPDATE 29 oktober - GGZ Delfland heeft het medisch beroepsgeheim hoog in het vaandel staan. De bevestiging van de betrokkenheid van GGZ Delfland volgde op de berichtgeving van de familie van betrokkene. Vanwege de maatschappelijke impact hebben we de berichtgeving van de familie bevestigd. Hiermee hebben wij niet voldoende rekening gehouden met de belangen van de betrokkene. Dit had niet moeten gebeuren.Bericht 28 oktober 2019

Via deze weg bevestigen we dat de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen bij ons bekend is. Dat hebben we onmiddellijk uitgezocht en daarvan hebben we ook melding gemaakt bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Daarnaast zijn we direct een onafhankelijk calamiteitenonderzoek gestart. Onze behandelaren wilden de verdachte gedwongen in zorg krijgen en waren daar al een procedure voor gestart. Omwille van het onderzoek en de privacy van betrokkenen kunnen wij niet meer informatie delen.

We betreuren de hele situatie. Dit is voor iedereen een schok. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers, verdachte en hun naasten.

Ik heb nu hulp nodig!