Verpleging in de schijnwerpers bij GGZ Delfland

Zaterdag 12 mei 2018

De Dag van de Verpleging is het moment om verpleging en verzorgenden in de schijnwerpers te zetten. De V&VN (Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland) zorgt ervoor dat deze dag niet ongemerkt voorbij gaat met een eendags-campagne ‘applaus voor de zorg’. Verpleegkundigen en verzorgenden krijgen op zaterdag 12 mei een klaterend applaus, zowel live als op film. Bij  GGZ Delfland kwamen 30 medewerkers van de V&VN zelfs persoonlijk een applaus brengen aan de medewerkers van de zorginstelling tijdens een verrassingsbezoek.

Op de geboortedag van oer-verpleegkundige Florence Nightingale worden elk jaar de 350.000 verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland in het zonnetje gezet. Dit jaar vraagt de V&VN om extra aandacht voor al die mensen die de ruggengraat vormen van de zorg. In een speciale video laten collega zorgverleners brandweer, politie, beroepsduikers en medewerkers van de NS hun waardering zien door uitgebreid te klappen voor de zorg. Daarnaast hebben cabaretier Pieter Derks  en longarts Sander de Hosson, bekend door zijn columns waarin hij verpleegkundigen roemt, een boodschap voor en over verpleegkundigen. Sonja Kersten, directeur van V&VN, over de applaus campagne: "applaus moedigt aan, viert successen en toont dankbaarheid. Verpleegkundigen voegen iets toe aan het leven van hele kwetsbare mensen. Werk dat niet altijd makkelijk is maar wel erg belangrijk. Daarom applaudisseren we vandaag voor alle verpleegkundigen en verzorgenden, om onze waardering te tonen en ze aan te moedigen om door te gaan met hun mooie werk."

Taart en presentjes

Tijdens het persoonlijke bezoek van de V&VN op de locatie Sint Jorisweg in Delft namen managers  de taken van de verpleegkundigen en verzorgden tijdelijk over. De aanwezige verpleegkundigen werden tijdens een bijeenkomst in het feestelijk versierde zalencentrum onthaald met live muziek en mochten een presentje ontvangen. De V&VN bezocht 12 mei vier ggz instellingen. De keus viel op GGZ Delfland vanwege positieve berichtgeving van collega’s, een actieve Verpleegkundige Adviesraad (VAR) en dankzij een goede uitkomst in het programma Excellente Zorg van de V&VN. Na het bezoek van de beroepsorganisatie ging een delegatie van GGZ Delfland langs alle andere locaties van GGZ Delfland om daar aan dienstdoende verpleegkundigen een presentje uit te delen. Daarnaast werden zowel verpleging als cliënten op alle locaties getrakteerd op gebakjes.  

Ik heb nu hulp nodig!