Dagstructurering

Het aanbrengen van structuur in een dag kan helpen om je problemen in een andere context te zien.

Voldoende nachtrust, op vaste tijden naar bed gaan en gezonde maaltijden kunnen zorgen dat je je beter gaat voelen. Activiteiten geven invulling aan je dag en bieden een reden om uit bed of van de bank te komen. Dat kunnen zaken zijn die je nu eenmaal moet doen, zoals boodschappen. Maar het is ook belangrijk dat je af en toe leuke dingen doet, zoals een kopje koffie drinken met een vriend(in) of lekker gaat sporten. Ook (vrijwilligers)werk draagt bij aan je gezondheid, zelfs als je werk onderdeel is van het probleem.

Wat doe je tijdens dagstructurering?

Samen met een behandelaar kijk je naar een goede invulling van je dag en bespreek je of het lukt om die dagindeling aan te houden.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 23 van 25

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!