Detoxificatie

Als je hulp nodig hebt vanwege een psychische stoornis en je daarnaast verslaafd bent aan een verdovend middel, is het nodig om daar eerst mee te stoppen.

Detoxificatie, oftewel ontgiften, is het proces waarmee wij je helpen om gecontroleerd het gebruik van de verslavende middel(en) af te bouwen. Je lichaam is zo afhankelijk geworden van alcohol, medicijnen of drugs, dat het moeilijk of zelfs gevaarlijk is om er plotseling mee te stoppen. Na de detox kunnen we aan de geestelijke verslaving gaan werken.

Wat doe je tijdens detoxificatie?

Tijdens het ontgiften kun je last hebben van ontwenningsverschijnselen, denk aan hartkloppingen, zweten, rillen, slecht slapen, spierpijn en hoofdpijn. We begeleiden je tijdens dit proces en helpen om ontwenningsverschijnselen te minimaliseren. Je detoxificatie kan thuis of in de kliniek plaats vinden.

Wat is het resultaat?

Een detox duurt meestal niet langer dan tien dagen. Je lichaam is dan vrij van verdovende middelen. Meestal volgt hierna de behandeling van de geestelijke verslaving.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 17 van 21

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!