Individuele trajectbegeleiding

Soms kunnen mensen met psychische problemen moeilijk meedoen in de samenleving. Met deze behandeling proberen we hen succesvol te laten re-integreren.

Meedoen in de samenleving helpt je in je herstel, het geeft je zelfvertrouwen en maakt het risico op terugval kleiner.

Hoe werkt het?

Samen met je trajectbegeleider bespreek je wat je wilt bereiken en wat daarvoor nodig is. Dat kan bijvoorbeeld zinvolle dagbesteding, een studie, een cursus, vrijwilligers- of betaald werk zijn. Je wordt begeleid bij het vinden – en behouden – van een passende dagbesteding. De trajectbegeleider probeert daarbij zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen, interesses en mogelijkheden die je hebt.

Stapsgewijs wordt gewerkt aan je persoonlijke en sociale doelen. Deze worden vastgelegd in een persoonlijk trajectplan. De voortgang van je stappen bespreek je regelmatig met je trajectbegeleider die jou helpt als je dat nodig hebt.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 9 van 12

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!