Interpersoonlijke psychotherapie

Gesprekstherapie als je een depressie hebt die is veroorzaakt door omstandigheden.

Interpersoonlijke psychotherapie is een gesprekstherapie voor als je een depressie hebt als gevolg van veranderingen in je relaties met anderen. Bijvoorbeeld door het overlijden van een partner, een scheiding of een ruzie met een dierbaar iemand.

Wat doe je tijdens Interpersoonlijke psychotherapie?

In de behandelsessies richt je je samen met je behandelaar op de gebeurtenis die tot je depressie heeft geleid. We bekijken hoe contacten in belangrijke relaties verlopen en hoe deze bijdragen aan je depressieve gevoelens. Als we de oorzaak van je depressieve gevoelens kennen, gaan we op zoek naar oplossingen.

Resultaat

Een depressie gaat vaak over of wordt minder erg als je de oorzaak ervan weet op te lossen. Of als je een manier vindt om ermee om te gaan.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 12 van 12

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!