KOP-model

Het KOP-model is een behandeling voor mensen met milde tot matige psychische klachten.

De behandeling helpt tegen klachten die het resultaat zijn van een combinatie van omgevingsfactoren en de manier waarop je hier mee omgaat. In een formule gegoten: Klachten = Omstandigheden x Persoonlijke stijl (KOP).

Wat doe je tijdens een behandeling met het KOP-model?

Samen met je behandelaar bekijk je hoe je reageert op situaties en breng je jouw gewoontes in kaart. Sommige gewoontes zijn nuttig. Andere gewoontes zitten je misschien in de weg en veroorzaken psychische klachten. Als er een relatie is tussen je gewoontes en je klachten dan gaan we proberen die gewoontes aan te passen. Naast gesprekken met je behandelaar ga je tijdens de behandeling oefenen met nieuw gedrag.

Resultaat

Je leert gewoontes die je in de weg zitten, te veranderen. Door je anders te gedragen nemen klachten af en verdwijnen. Ook kun je voorkomen dat klachten terug komen.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 4 van 4

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!