Leefstijltraining

Leefstijltraining is bedoeld voor mensen die kampen met een verslaving.

We brengen samen met jou je gebruik in kaart: hoe vaak gebruik je, op welke momenten doe je dat en zijn er situaties die je meer doen gebruiken? Tijdens de volgende sessies leer je manieren waarmee het je lukt om te stoppen of minderen en om dit vast te houden.

Wat doe je tijdens leefstijltraining?

Er is altijd een reden waarom iemand te veel alcohol drinkt, drugs gebruikt, gamet of gokt. Voor sommige mensen is dat ontspanning, anderen gebruiken het om verveling tegen te gaan. Tijdens deze behandeling leer je over de voor- en nadelen van middelengebruik, je leert risicosituaties herkennen en hoe je om moet gaan met trek. Ook brengen we je bij hoe je omgaat met sociale druk en terugval. Je werkt nauw samen met de behandelaar, dus jouw motivatie en inbreng is van belang voor het slagen van de behandeling.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 2 van 3

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!