Mindfulness based cognitieve therapie

Deze therapie richt zich op het ontwikkelen van een andere houding tegenover problemen.

Mindfulness based cognitieve therapie wordt ook wel aandachtgerichte cognitieve therapie genoemd. Je leert nauwkeurig waar te nemen, laat toe en reageert niet direct. Daardoor geef je jezelf ruimte voor andere reacties dan je normaal gesproken zou laten zien.

Wat doe je tijdens Mindfulness based cognitieve therapie?

Door middel van meditatieve oefeningen leer je ingesleten, automatische gewoonten en de bijpassende gevoelens herkennen. Je leert ook om deze gevoelens onder ogen te zien, maar er niet direct op te reageren.

Wat is het resultaat?

Uit onderzoek blijkt dat mensen na het volgen van een mindfulness training minder negatieve emotionele reacties gaven op een ervaring. Je kunt beter omgaan met tegenslagen, hebt minder kans op terugval en hebt een beter gevoelsleven.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 7 van 8

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!