Motiverende therapie

Een behandeling valt of staat met je motivatie, om bijvoorbeeld je behandeling af te maken, je medicijnen in te nemen of voor jezelf te zorgen.

Met de motiverende therapie werken we aan je drijfveren om met jezelf aan de slag te gaan. Een behandeling heeft namelijk alleen succes als jij je inzet voor verandering.

Wat doe je tijdens motiverende therapie?

Tijdens de motiverende therapie ga je in gesprekken met je behandelaar op zoek naar de dingen die je wilt veranderen en de twijfels die de verandering belemmeren. Vervolgens probeer je samen de belemmeringen op te lossen en concrete stappen te zetten richting gedragsverandering.

Resultaat

Je bereidheid en motivatie om te veranderen - en bijvoorbeeld beter voor jezelf te zorgen of je strakker aan de voorwaarden van je therapie te houden - worden versterkt.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 3 van 6

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!