Multi Family Group

Een multi family group is een gezinsbehandeling voor mensen met psychotische klachten.

Er wordt gepraat met familieleden, vrienden en andere naasten. Het doel van de groep is om met behulp van behandelaren de balans in jouw relaties te hervinden.

Wat doe je?

De Multi Family Group bestaat meestal uit vijf cliënten en hun familie en naasten. Door onder begeleiding van twee behandelaren met elkaar in gesprek te gaan, raken mensen betrokken bij elkaar en ondervinden ze steun van elkaar. Samen zoeken ze naar oplossingen voor de problemen die voortkomen uit een psychose.

Wat is het resultaat?

Door als familie te bedenken hoe je met elkaar om zou willen gaan, ontstaat een opbouwende sfeer. Op deze manier ben je minder met de ziekte bezig en probeer je de toekomst positief vorm te geven. Het gaat erom de krachten en veerkracht binnen de familie of vriendenkring op te zoeken, waardoor herstel van relaties kan ontstaan. Hierdoor vermindert stress en het risico op terugval van de psychose.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 0 van 0

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!