Ondersteunende begeleiding

De ondersteunende begeleiding richt zich op het aanleren of verstevigen van vaardigheden op het gebied van wonen, werken en gezond leven.

We helpen bij de dagelijkse gang van zaken, bij het aanbrengen van structuur en het krijgen van vaardigheden die je nodig hebt in je alledaagse bestaan.

Hoe werkt ondersteunende begeleiding?

Je krijgt hulp bij praktische alledaagse zaken als het huishouden, het regelen van geld- en bankzaken, het invullen van belangrijke formulieren en bij een gezonde en hygiënische leefstijl. We leren je bijvoorbeeld koken en bedenken samen met jou welke vormen van sport of beweging je zou kunnen doen. We helpen je ook met je sociale leven, omdat een psychische aandoening er soms voor kan zorgen dat het contact met familie en vrienden is verminderd.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 2 van 2

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!