Online behandeling (e-health)

Online behandeling is bedoeld voor mensen met verschillende soorten psychische problemen.

Deze behandeling krijg je altijd in combinatie met persoonlijke gesprekken. Therapie via de computer noemen we e-health.

Wat doe je met e-health?

Je krijgt opdrachten en oefeningen van je behandelaar. Ook kun je informatie lezen of filmpjes bekijken die te maken hebben met je klachten. Je bepaalt zelf waar en wanneer je hiermee aan de slag gaat. Dit alles doe je in een beveiligde internetomgeving, zodat niemand mee kan kijken. Via deze omgeving kun je ook veilig e-mailen met je behandelaar.

E-health vraagt wel motivatie en inzet, omdat je het zelf moet doen. Soms begin je al met hulp via internet voor je eerste afspraak bij GGZ Delfland.

Hoe werkt het?

Nadat je bij ons bent aangemeld, ontvang je een e-mail van noreply@ggz-delfland.e-behandeling.nl met als onderwerp 'Toegang tot GGZ Delfland e-behandeling'. Daarin tref je een link aan naar het online programma Minddistrict aan. Nadat je zelf een wachtwoord hebt aan gemaakt, kun je beginnen met de eerste training 'welkom bij GGZ Delfland'. Gedurende je behandeling kun je opdrachten en oefeningen doen, mailen met je behandelaar en een dagboek bijhouden. Na afloop van je behandeling hou je toegang tot het programma en kun je opdrachten, feedback en berichten teruglezen.

Veiligheid en privacy

Het programma Minddistrict voldoet aan alle wettelijke veiligheidseisen. Alleen jouw behandelaar kan jouw resultaten inzien en berichten lezen.

Resultaat

Aan het eind van de behandeling kun je beter met je klachten omgaan en lastige situaties in de toekomst het hoofd bieden. Je leert jezelf beter kennen en hebt minder hulp van anderen nodig.

Ook voor familie en naasten

Bij sommige psychische problemen kunnen ook je familie en naasten online sessies volgen.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 198 van 202

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!