Probleemoplossende therapie

Dit is een gesprekstherapie voor wanneer je klachten hebt door problemen in je dagelijks leven.

Je traint vaardigheden om zelf je problemen op te lossen. Als je dat goed kunt, dan verminderen of verdwijnen je klachten.

Wat doe je tijdens Probleemoplossende therapie?

Je gaat zien dat de problemen die je hebt, de oorzaak zijn van je psychische klachten. Je leert problemen helder te krijgen, en bespreekt met je behandelaar wat je wilt veranderen. Door vervolgens zelf oplossingen te bedenken en deze gestructureerd uit te voeren, leer je hoe je actuele en toekomstige obstakels succesvol aanpakt.

Resultaat

Je lost problemen zelfstandig op. Als je hiermee goede ervaringen hebt, zul je meer controle over je leven hebben. Je zelfvertrouwen groeit en je klachten nemen af of verdwijnen. Daarnaast kun je vanaf nu voorkomen dat je opnieuw klachten krijgt als je problemen tegenkomt.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 2 van 2

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!