Geïntegreerde richtlijnbehandeling

Deze behandeling omvat modules die zijn bedoeld om de specifieke symptomen aan te pakken die bij mensen met een persoonlijkheidsstoornis veel voorkomen.

Er zijn vier losse modules, die je individueel en in groepsverband kunt volgen. Iedere module bestaat uit 8 sessies. Ook is er een intensiever deeltijdprogramma, waarin alle modules aan bod komen plus een aantal aanvullende therapieën. Deze deeltijdbehandeling duurt 16 weken. Samen met je behandelaar beslis je aan welke modules je deel neemt en in welke vorm (individueel, in groepsverband of deeltijd).

Omgaan met emoties

Je leert om verschillende soorten gevoelens en stemmingen te begrijpen en verdragen. We helpen je om emoties te blijven voelen, zonder dat je het gevoel hebt voortdurend door je emoties overspoeld te worden.

Impulscontrole en schadelijk gedrag

Je leert afstand te creëren tussen gebeurtenissen die je de aandrang geven om iets te gaan doen en de handeling zelf. Daardoor kun je je impulsen beter controleren en bijvoorbeeld zelfbeschadigend gedrag verminderen.

Interpersoonlijke gevoeligheid

We helpen je om je bewust te worden van je gevoeligheid in contacten met anderen. Je leert de gedachten, gevoelens en bedoelingen van anderen beter begrijpen, en daar beter mee om te gaan.

Zelfbeeld

Je leert de negatieve overtuiging over jezelf om te buigen naar een meer realistisch zelfbeeld, met bijpassende gedachten, gevoelens en gedrag.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 19 van 21

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!