Somatische begeleiding

Deze begeleiding is gericht op het verbeteren van jouw leefstijl.

Mensen met een ernstige psychische aandoening hebben vaak een minder goede lichamelijke conditie. Ze bewegen te weinig, gebruiken drugs of alcohol, roken, verzorgen hun gebit slecht en eten ongezond. Daarbij is langdurig gebruik van medicatie een belangrijke factor bij het ontstaan van overgewicht en hart- en vaatziekten. Medicatie kan bovendien een droge mond veroorzaken, wat tot gebitsproblemen kan leiden. Wij willen jouw leefstijl samen met jou verbeteren.

Wat houdt somatische begeleiding in?

We brengen samen met jou je manier van leven en je lichamelijk welbevinden in kaart. Vervolgens maken we afspraken die tot een gezondere levensstijl moeten leiden en begeleiden je bij het verkrijgen en behouden van deze levensstijl.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 0 van 1

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!