Systeemtherapie

Bij deze therapie bekijken we jouw problemen in samenhang met jouw leefomgeving, ook wel het systeem genoemd.

Het gaat om alles dat een belangrijk onderdeel is van je leefomgeving, zoals gezin, familie, school, vriendenkring en werk. Hoe anderen zich (bewust en onbewust) gedragen, kan van invloed zijn op de problemen die jij ervaart.

Wat doe je met Systeemtherapie?

Samen met je behandelaar onderzoek je de interacties tussen jezelf en je omgeving, en de invloed die dit heeft of jouw problemen. Als het zinvol is voor de behandeling kunnen belangrijke personen uit je systeem worden uitgenodigd bij de gesprekken. Dat gebeurt in overleg met jou. Als helder is hoe jullie elkaar beïnvloeden, kun je samen oefenen om de omgang met elkaar te veranderen.

Het resultaat

Je krijgt inzicht in de interacties tussen jou en je omgeving. Je leert deze interacties te veranderen of anders naar de interacties te kijken. Het voordeel is dat ook jouw omgeving met deze therapie kan leren veranderen en je zo helpt in jouw herstel.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 6 van 6

Veelgestelde vragen

Wat kost een behandeling?

De kosten voor een behandeling verschillen sterk. Het hangt af van je diagnose, en hoe lang en vaak je behandeling plaatsvindt. Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat de kosten worden vergoed.

Prijslijsten

Krijg ik de behandeling vergoed?

Je rekening wordt vergoed door je zorgverzekeraar, de gemeente of het zorgkantoor, een instantie die handelt namens alle zorgverzekeraars in geval van langdurige zorg. In veel gevallen betaal je wel een eigen risico of eigen bijdrage. Lees hier meer informatie over kosten en de vergoeding ervan.

Ik heb nu hulp nodig!