Beschermd wonen plus

In beschermde woonvoorzieningen helpen we mensen met een psychische kwetsbaarheid op weg om weer zelfstandig te gaan wonen.

Vanuit een beschermde omgeving leren we je vaardigheden die nodig zijn voor een stabiel en zelfstandig bestaan.

Als je een tijd in behandeling bent geweest voor een psychische stoornis kan het zijn dat je hulp nodig hebt om je leven weer op te bouwen. Er kan ook een andere reden zijn waardoor onze woningen tijdelijk een uitkomst bieden. Bij Beschermd Wonen Plus helpen we je bij het opbouwen van een sociaal leven of het vinden van een daginvulling, zoals sporten. Maar we ondersteunen ook bij praktische zaken zoals het aanbrengen van structuur in de dag, boodschappen doen of het bijhouden van je administratie. Als het nodig is leren we je omgaan met je psychische stoornis, zodat het dagelijks leven gemakkelijker wordt. Onze organisatie is gespecialiseerd in het bieden van psychische hulp waardoor we de kans op terugval kunnen verkleinen. Waar we je bij helpen, hangt af van jouw behoeften, we leveren zorg op maat.

Beschermd Wonen Plus heeft woningen op verschillende plekken in Delft. We hebben een aantal eenpersoonswoningen en woningen waar twee personen verblijven. Daarnaast hebben we een aantal woningen die zich in één pand bevinden en waarbij je de keuken en de badkamer met andere bewoners deelt. Een verblijf bij ons duurt nooit langer dan twee jaar. Daarna ga je weer zelfstandig wonen. Als je hier dan nog niet aan toe bent, zoeken we een andere passende woonvorm voor je.

Ik heb nu hulp nodig!