We begeleiden mensen met psychische problemen en andere kwetsbare mensen naar (vrijwilligers)werk en in het zelfstandig wonen. Dat doen we individueel en met groepsactiviteiten.

Individuele begeleiding naar werk

Door mensen die bij ons in behandeling zijn of met Wmo-indicatie te begeleiden naar een zinvolle dagbesteding, helpt Doel Delfland deze mensen weer actief deel te nemen aan de maatschappij.

Als je door psychische problemen of om andere redenen al een tijd geen werk hebt, kan het moeilijk zijn om weer actief te worden. Zonder werk mis je dagelijkse structuur en contact met anderen. De medewerkers van Doel Delfland kunnen je helpen bij het vinden van een passende dagbesteding en bieden de begeleiding die je nodig hebt. Zo kun je weer dagritme opbouwen en vertrouwen krijgen in je eigen kunnen. De stap naar participatie wordt zo eenvoudiger.

Passende dagbesteding kan betaald werk, vrijwilligerswerk, een opleiding of andere zinvolle dagbesteding zijn. We gaan uit van jouw talenten en mogelijkheden en helpen je om het beste uit jezelf te halen.

Woonbegeleiding

Ambulante woonbegeleiding is er voor mensen die door hun psychische problemen of om andere redenen moeite hebben met zelfstandig wonen. Onder begeleiding leer je vaardigheden die je helpen op jezelf te zijn en voor jezelf te zorgen. Om voor ambulante woonbegeleiding in aanmerking te komen, heb je een Wmo-indicatie van je gemeente nodig voor individuele begeleiding of wooncoaching.

Tijdens de begeleiding komt een van onze begeleiders bij je thuis of in de woonvoorziening waar je gebruik van maakt. Samen voer je gesprekken over aspecten die horen bij het zelfstandig wonen, zoals financiën, opleiding, werk, sociale contacten en persoonlijke verzorging. Je oefent met de begeleiders ook in je eigen omgeving.

Hoe vaak en hoe lang een begeleider bij je langs komt, hangt af van je indicatie. Als het mogelijk is, zal de begeleiding na verloop van tijd worden afgebouwd. Maar als het nodig is, kan een begeleider regelmatig contact blijven houden.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 10 van 11

Ik heb nu hulp nodig!