Poliklinische behandeling

Op onze poliklinieken kun je terecht voor begeleiding en ondersteuning.

Een poliklinische behandeling is een behandeling waarbij je gedurende een bepaalde periode regelmatig één op één gesprekken hebt en oefeningen doet met je behandelaar. Op onze poliklinieken worden verschillende behandelingen gegeven, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie of farmacotherapie. Kijk voor het volledige aanbod in het behandelingenoverzicht.

Het is vaak ook mogelijk om in overleg met je behandelaar een deel van de behandeling online te volgen.

Groepsbijeenkomsten

Naast een op een gesprekken met je behandelaar is het vaak ook mogelijk op de polikliniek deel te nemen aan groepsbijeenkomsten. Het voordeel ervan is dat deelnemers veel steun aan elkaar kunnen hebben en ervaringen kunnen uitwisselen. Alles wat in een groep besproken wordt, is uiteraard vertrouwelijk.

In een groep zitten meestal acht tot twaalf deelnemers. De groep wordt begeleid door een of twee therapeuten, afhankelijk van de grootte van de groep. Groepstherapieën zijn er in verschillende vormen. Zo zijn er gestructureerde groepen waarin volgens een vast draaiboek onderwerpen aan de orde komen en vaardigheden worden aangeleerd. Daarnaast zijn er groepen waarbij de focus meer ligt op inzicht krijgen in je patronen. Dit wordt meestal groepspsychotherapie genoemd. Je behandelaar kan je meer vertellen over de mogelijkheden.

Locaties poliklinieken

Verspreid in de regio’s Haaglanden en Rijnmond hebben wij op meerdere locaties poliklinieken, zodat we voor iedereen makkelijk te bereiken zijn. Bekijk het overzicht voor de dichtstbijzijnde locatie bij jou in de buurt.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 5 van 13

Ik heb nu hulp nodig!