Voorlichting

Gids is een informatiepunt waar je bij ervaringsdeskundigen terecht kunt met uiteenlopende vragen over de geestelijke gezondheidszorg.

De medewerkers van Gids geven voorlichting op openbare locaties, zoals scholen, bibliotheken en wijk- en gezondheidscentra. Als ervaringsdeskundigen weten zij hoe het is om psychische problemen te hebben. Met hun levensverhalen illustreren zij dat iedereen psychische problemen kan krijgen. Speciaal voor jonge mensen heeft Gids een voorlichtingsprogramma ontwikkeld over psychische problematiek en mentale kwetsbaarheid, dat op scholen kan worden gegeven.

Gids is ook de plek waar je je verhaal kwijt kunt aan iemand die weet hoe het is. Daarnaast helpen de mensen van Gids met praktische vragen. Bijvoorbeeld als je in aanmerking wilt komen voor dagbesteding. Ze kennen de mogelijkheden goed en helpen je graag op weg. Er zijn natuurlijk ook vragen waarbij Gids niet kan helpen. In dat geval verwijzen ze door naar lokale, regionale of landelijke belangenorganisaties.

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie over Gids? Neem dan contact op via info@gidsggz.nl of 015 260 75 24. Gids is gevestigd aan de Van Bleyswijckstraat 91 in Delft.Ik heb nu hulp nodig!