Feiten en cijfers

We zijn mensen die graag zorgen voor mensen. Hoe we dat doen is ook uit te drukken in feiten en cijfers. GGZ Delfland in infographics.

Onze cliënten

Het gaat om unieke cliënten per onderdeel, basis en specialistische geestelijke gezondheidszorg. Sommige cliënten zijn bij beide onderdelen in behandeling.
infographics-aantallen-ziektebeelden-volwassenen-2016.png

infographics-aantallen-clienten-generalisttisch-2016.png#asset:1144

infographics-aantallen-clienten-specialistisch-2016.png#asset:1145

Waardering

De tevredenheid van onze cliënten wordt gemeten met de landelijk ontwikkelde enquête CQI (Consumer Quality Index).
infographics-waardering-2016.png

"Voor psychische problemen hoef je je niet te schamen. Veel kinderen hebben er op enig moment last van"

infographics-aantallen-ziektebeelden-jeugd-2016.png

"GGZ Delfland zet al jaren in op minder gebruik van vrijheid beperkende maatregelen"

Separaties

GGZ Delfland zet al jaren in op het terugdringen van het gebruik van vrijheid beperkende maatregelen als separaties (het tijdelijk afzonderen van cliënten in een afgesloten ruimte). Het aantal separaties en de separatieduur zijn de afgelopen jaren flink gedaald. Waren dat in 2012 246 separaties met een gemiddelde duur van 3,7 dagen, nu is dat aantal gestabiliseerd op 165 separaties met een gemiddelde duur van 1,8 dagen.

infographics-separaties-2016.png

Doel Delfland

Wanneer iemand te maken krijgt met een psychiatrische aandoening of op een andere manier de aansluiting met de maatschappij kwijtraakt, kan het moeite kosten om weer actief te worden. Met passende dagbesteding, inloopmogelijkheden, in- en externe werkervaringsplekken, hulp bij het vinden van een opleiding of vrijwilligerswerk en begeleide woonvormen helpen wij cliënten om weer dagritme op te bouwen en vertrouwen te krijgen in het eigen kunnen. Daarnaast biedt Doel Delfland trainingen op het gebied van geestelijke gezondheid.

Inlooplocaties

Elke inlooplocatie is net even anders en kent zijn eigen kracht. Het is een ontmoetingsplaats bijvoorbeeld om samen koffie te drinken, te praten of de krant te lezen. Op meerdere locaties is er een sociaal restaurant, zijn er activiteiten en kunnen mensen terecht voor informatie en advies over bijvoorbeeld financiën.
infographics-verdeling-per-gemeente-2016.png
infographics-werken-wonen-2016-240.png

Onze medewerkers

Onze medewerkers zijn mensen die graag werken voor mensen.
infographics-medewerkers-2016.png

137 vrijwilligers

GGZ Delfland heeft een groot aantal vrijwilligers, die dagelijks helpen bij allerlei activiteiten. Zo ondersteunen zij de activiteitenbegeleiders in bijvoorbeeld de tuin, fietsenwerkplaats, houtwerkplaats, op de creatieve afdeling en bij de repro. Ook helpen zij in de klinieken door extra aandacht aan de bewoners te schenken. Bijvoorbeeld door samen koffie te drinken, een praatje te maken of een spelletje te spelen. Daarnaast hebben we vrijwilligers die bijvoorbeeld rondleidingen geven in museum Historisch Joris, cliënten begeleiden van en naar de zorgboerderij of cliënten verzorgen in de beautysalon. Mede dankzij deze vrijwilligers krijgen onze cliënten de extra aandacht die ze verdienen.

40 stagiaires

We bieden stageplekken voor coassistenten, huisartsen in opleiding, psychologen in opleiding en voor studenten van uiteenlopende opleidingen op hbo en mbo-niveau die niet direct zorggerelateerd zijn.

7 ervaringsdeskundigen

Soms is het fijn om te praten met iemand die iets soortgelijks heeft meegemaakt. GGZ Delfland heeft zeven ervaringsdeskundigen, die weten hoe het is om met een stoornis te leven, therapie te volgen en te herstellen. Zij zetten hun ervaring en kennis in om cliënten te helpen bij herstel.

Opleiding en scholing

In 2016 hebben we € 2.221.000 in opleidingen en scholing van medewerkers geïnvesteerd. Dat is ruim 3 % van de totale omzet. Alle medewerkers die zorg bieden aan cliënten zijn dit jaar geschoold in shared decision making, een manier van werken waarbij behandelaar en cliënt samen de behandeling kiezen die het beste bij de cliënt past. Ook zijn alle teams getraind in suïcide preventie.

Opleidingsinstituut voor beroepen in de geestelijke gezondheidszorg

GGZ Delfland

GGZ Delfland is een opleidingsinstituut voor diverse beroepen in de geestelijke gezondheidszorg. In 2016 volgden 95 medewerkers een opleiding. Er zijn dat jaar 20 wetenschappelijke onderzoeken uitgevoerd door medewerkers.
Bianca-Clientenraad.jpg

75 verschillende financiers, contracten en productieplafonds

infographics-omzetcijfers-zvw-2016.png
infographics-omzetcijfers-potjes-2016.png
infographics-omzetcijfers-resultaat-2016.png

Ons werkgebied

infographic-werkgebied-2017.png
Ik heb nu hulp nodig!