Jonger dan 18

Soms heb je een probleem dat niet zomaar weggaat. Je piekert veel, slaapt slecht, bent onrustig of voelt je heel vaak boos of verdrietig. Soms komt dat doordat je iets naars hebt meegemaakt of doordat het thuis niet fijn is. Maar het kan ook dat er niet echt een duidelijke reden te bedenken is.

Bij GGZ Delfland werken mensen die jou kunnen helpen met jouw problemen. Zij hebben daar speciaal voor geleerd. Hier lees over de verschillende problemen (dat noemen we stoornissen) en de behandelingen wij geven om jou te helpen.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 1 van 1

Veelgestelde vragen

Wat is een Diagnose Behandeling Combinatie (DBC)?

Op de rekening naar de zorgverzekeraar en de gemeente vermelden wij een Diagnose Behandeling Combinatie (DBC). De DBC beschrijft alles wat je behandeling omvat: van het eerste telefoontje om je aan te melden tot en met het laatste gesprek met je behandelaar en de administratie hiervan. Ook als er alleen een diagnose wordt vastgesteld en je ergens anders behandeld wordt. Voor elke DBC is een prijs vastgesteld, waarin alle kosten staan die met de behandeling te maken hebben. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de prijzen van DBC’s vastgesteld. En ook hoeveel tijd een behandelaar mag opschrijven. Aan het einde van de behandeling, of na een jaar, stuurt GGZ Delfland de rekening van je DBC(’s) naar je zorgverzekeraar of de gemeente.  

Kan ik bezwaar maken tegen het delen van mijn gegevens?

Je kunt op elk moment van je behandeling bezwaar maken. Bespreek dit met je behandelaar.

Ik heb bezwaar tegen het delen van informatie met de huisarts. Wat kan ik doen?

Bespreek je bezwaar met je behandelaar. Wij informeren je huisarts over je bezwaar. Deze ontvangt dan geen informatie meer van ons. Onder bepaalde omstandigheden kunnen we hier van afwijken, bijvoorbeeld als je in een crisis verkeert.

Ik heb bezwaar tegen het geven van de Diagnose Behandel Combinatie (DBC) aan de zorgverzekeraar of gemeente. Wat kan ik doen?

Je kunt bij je behandelaar bezwaar maken. Maar let op, als je bezwaar maakt tegen het vermelden van de DBC dan moet je de kosten van je behandeling zelf betalen.

Ik heb nu hulp nodig!