ADHD

Heb je als volwassene ADHD, dan heb je last van aandachts- en concentratieproblemen. Zoveel dat het je dagelijks leven negatief beïnvloedt.

Door ADHD voel je je onrustig en ben je vaak impulsief en hyperactief. Je bent vaak druk, onrustig, beweeglijk en doet dingen impulsief zonder er eerst over na te denken. Hierdoor is plannen en organiseren moeilijk. Je emoties en stemmingen kunnen snel wisselen. Ook heb je soms moeite met slapen door de drukte in je hoofd. Tegelijkertijd kun je wel super geconcentreerd met één taak bezig zijn.

Kenmerken

  • Heel veel praten
  • Lichamelijke onrust
  • Handelen zonder eerst na te denken
  • Snel wisselende emoties en stemmingen
  • Moeite met aandacht vasthouden en concentratie

Hoe ontstaat het?

ADHD wordt veroorzaakt door een afwijking van de opname van hormonen in de hersenen. Je kunt worden geboren met een aanleg voor ADHD. Een gebrek aan structuur en begeleiding tijdens je opvoeding kan het dan versterken. 70 procent van de mensen die ADHD had als kind heeft het ook als volwassene.

Onze hulp

Tijdens onze behandelingen leer je omgaan met je ADHD zodat je dagelijks leven makkelijker wordt. We kijken ook of je medicijnen nodig hebt. Soms kunnen medicijnen concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsief gedrag verminderen.

Behandelingen voor familie en naasten

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 17 van 19

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden?

Je kunt je niet zelf aanmelden bij ons. Dat doet de huisarts voor je. Afhankelijk van jouw situatie kan ook je bedrijfsarts of een medisch specialist je doorverwijzen. Heb je hulp nodig? Ga dan altijd eerst naar de huisarts.

Hoe snel word ik geholpen?

Er zijn wachttijden omdat er in de geestelijke gezondheidszorg meer mensen hulp nodig hebben dan we in één keer kunnen bieden. We doen er echter alles aan om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. In ons overzicht vind je de gemiddelde wachttijd bij ons.

Als je bij ons bent aangemeld, ontvang je samen de uitnodigingsbrief inloggegevens voor online hulpmodules waarmee je alvast zelf aan de slag kunt.

Als je acuut hulp nodig hebt, is er uiteraard geen wachttijd. Je (huis)arts kan je doorverwijzen naar onze Spoedeisende Hulp Psychiatrie.

Ik ben aangemeld. Wat gaat er nu gebeuren?

Nadat je bij ons bent aangemeld door je (huis)arts of medisch specialist ontvang je van ons een brief met de uitnodiging voor het intakegesprek. Voor het intakegesprek bestaat een wachttijd. In de brief vind je daarom ook een link naar online zelfhulpmodules, de zogenaamde e-health. Met deze modules kun je alvast zelf aan de slag tot aan het intakegesprek. In het stappenplan intake en behandeling lees je wat je kunt verwachten van het intakegesprek en de behandeling die daarop volgt.

Ik heb nu hulp nodig!