Verwijzers

Verwijzers, zoals huisartsen, medisch specialisten en de gemeenten, hebben een belangrijke rol in snel en goed verwijzen van cliënten naar de zorg die ze nodig hebben.

Een patiënt aanmelden

Je kunt patiënten bij ons aanmelden via Zorgdomein. Ben je niet aangesloten op Zorgdomein, gebruik dan alsjeblieft het verwijsformulier. Dit kun je downloaden en volledig ingevuld naar ons faxen of veilig mailen via Zorgmail. 

AanmeldlocatieFaxnummer E-mailadres

SGGZ locatie Delft

(Delft, Pijnacker-Nootdorp, Den Haag en Westland)

015 260 87 80                

a6@ggz-delfland.nl

SGGZ locatie Schiedam

(Schiedam, Lansingerland, Rotterdam, Maassluis, Vlaardingen, Spijkenisse, Middelharnis)

010 475 96 22aanmeldingssecretariaat_schiedam@ggz-delfland.nl 
GB GGZ (Grip Delfland)015 260 74 36grip@ggz-delfland.nl

Heb je praktische vragen over de verwijzing dan helpt het aanmeldsecretariaat van de gekozen behandellocatie je graag verder. In het overzicht van de locaties staat het telefoonnummer.

Consultatie

Twijfel je over de verwijzing naar de SGGZ of GBGGZ en wil je een psychiater consulteren dan kun je bellen en vragen naar de consultatie psychiater:

  • Gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Ypenburg (gemeente Den Haag), Westland: Psychiater Titus Setteur - 015 2607607
  • Gemeenten Schiedam, Lansingerland, Hoek van Holland, Maassluis en Vlaardingen: Psychiaters Robert Drenth (SGGZ) en Imran Mirza (GBGGZ) - 010 246 39 00
  • Gemeente Spijkenisse: Psychiater Ruud van der Schaar – 018 150 80 09

GGZ Delfland verspreidt jaarlijks onder de huisartsen een zorgkaart met daarop de rechtstreekse en mobiele nummers van psychiaters die geconsulteerd kunnen worden.

Spoed

Heeft de patiënt dringend hulp nodig, dan kun je deze persoon rechtstreeks telefonisch aanmelden bij onze spoedeisende hulp. De verwijzing kun je nasturen via Zorgdomein.

Maandag tot en met vrijdag overdag (9.00 - 17.00 uur)

  • Gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Ypenburg (gemeente Den Haag), Westland: 015 260 87 17
  • Gemeenten Schiedam, Lansingerland, Hoek van Holland, Maassluis en Vlaardingen: 010 246 39 00

Avond, nacht en weekend (vrijdag 17.00 - maandag 9.00 uur)

Collegiaal overleg

Wil je telefonisch overleggen met een arts of psychiater dan kun je contact opnemen met de Spoedeisende Hulp Psychiatrie en vragen naar de dienstdoend arts of psychiater.

Wie mag verwijzen

Voor kinderen, jongeren en volwassenen is de huisarts een geaccepteerde verwijzer. Voor behandeling van jeugdigen (tot 18 jaar) zijn naast de huisarts ook de kinderarts, de medisch specialist en wijkteams van de gemeenten aangewezen als verwijzer. In spoedgevallen mogen alle professionals verwijzen. Voor specifieke informatie over Jeugdhulp Rijnmond, klik hier

Wie mag verwijzen voor een behandeling in een geestelijke gezondheidsinstelling is per zorgverzekeraar verschillend. Iedere zorgverzekeraar stelt daar andere voorwaarden aan. Dit geldt voor de basis en specialistische geestelijke gezondheidszorg.

Als er geen verwijzing is volgens de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar vergoedt de verzekering de kosten van de behandeling niet. Alle kosten komen dan voor rekening van de cliënt. Laat je cliënt bij twijfel altijd navraag doen bij zijn of haar zorgverzekeraar. Behandeling van jeugdigen wordt bekostigd door de gemeente, maar ook hier geldt dat een verwijzing nodig is.

Wachttijden

Hier tref je een actueel overzicht van onze wachttijden aan.

Vragen over een patiënt

Heb je vragen over een patiënt die bij ons in behandeling is, dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de betrokken behandelaar. Als je het doorkiesnummer of mobiele nummer van de behandelaar niet hebt, dan kan de zorgadministratie van de behandellocatie daarvoor zorgen. In het overzicht van de locaties staat het telefoonnummer.

Vragen, opmerkingen of klacht

We vinden het belangrijk dat het contact en de samenwerking met huisartsen en specialisten naar wens verloopt. Heb je vragen, opmerkingen of een klacht, stuur ons dan een e-mail: huisartsen@ggz-delfland.nl. Je e-mail wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Praktijkondersteuning voor huisartsen

Patiënten met een psychisch probleem vergen tijd en aandacht, in sommige gevallen wellicht meer dan je kunt bieden. Als dit probleem bekend voorkomt, kan een praktijkondersteuner huisarts geestelijke gezondheidszorg van GGZ Delfland een oplossing bieden. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 3 van 9

Ik heb nu hulp nodig!