Verwijzers

Verwijzers, zoals huisartsen, medisch specialisten en de gemeenten, hebben een belangrijke rol in snel en goed verwijzen van cliënten naar de zorg die ze nodig hebben.

Een patiënt aanmelden

Je kunt patiënten bij ons aanmelden via Zorgdomein. Ben je niet aangesloten op Zorgdomein, gebruik dan alsjeblieft het verwijsformulier. Dit kun je downloaden en volledig ingevuld naar ons faxen of veilig mailen via Zorgmail.

AanmeldlocatieFaxnummer E-mailadres

SGGZ locatie Delft

(Delft, Pijnacker-Nootdorp, Den Haag en Westland)

015 260 87 80

a6@ggz-delfland.nl

SGGZ locatie Schiedam

(Schiedam, Lansingerland, Rotterdam, Maassluis, Vlaardingen, Spijkenisse, Middelharnis)

010 475 96 22aanmeldingssecretariaat_schiedam@ggz-delfland.nl
GB GGZ (Grip Delfland)015 260 74 36grip@ggz-delfland.nl

Heb je praktische vragen over de verwijzing dan helpt het aanmeldsecretariaat van de gekozen behandellocatie je graag verder. In het overzicht van de locaties staat het telefoonnummer.

Consultatie

Twijfel je over de verwijzing naar de SGGZ of GBGGZ en wil je een psychiater consulteren dan kun je bellen en vragen naar de consultatie psychiater:

  • Gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Ypenburg (gemeente Den Haag), Westland: Psychiater Titus Setteur - 015 260 76 07
  • Gemeenten Schiedam, Lansingerland, Hoek van Holland, Maassluis, Spijkenisse en Vlaardingen: SEHP Haanglanden (SGGZ) en
    en Imran Mirza (GBGGZ) - 010 246 39 00

GGZ Delfland verspreidt jaarlijks onder de huisartsen een zorgkaart met daarop de rechtstreekse en mobiele nummers van psychiaters die geconsulteerd kunnen worden.

Spoed

Heeft de patiënt dringend hulp nodig, dan kun je deze persoon rechtstreeks telefonisch aanmelden bij onze spoedeisende hulp. De verwijzing kun je nasturen via Zorgdomein.

Maandag tot en met vrijdag overdag (9.00 - 17.00 uur)

  • Gemeenten Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Ypenburg (gemeente Den Haag), Westland: 015 260 87 17
  • Gemeenten Schiedam, Lansingerland, Hoek van Holland, Maassluis en Vlaardingen: 010 246 39 00

Avond, nacht en weekend (vrijdag 17.00 - maandag 9.00 uur)

  • Alle gemeenten: 015 260 76 07

Collegiaal overleg

Wil je telefonisch overleggen met een arts of psychiater dan kun je contact opnemen met de Spoedeisende Hulp Psychiatrie en vragen naar de dienstdoend arts of psychiater.

Wie mag verwijzen

Voor behandeling van volwassenen is de huisarts, medisch specialist en specialist ouderengeneeskunde een geaccepteerde verwijzer. Voor behandeling van jeugdigen (tot 18 jaar) zijn naast de huisarts en medisch specialist, ook de jeugdarts en wijkteams van de gemeenten aangewezen als verwijzer. Voor specifieke informatie over Jeugdhulp Rijnmond, klik hier

Bij crisiszorg mogen alle professionals verwijzen.

Als er geen verwijzing is volgens de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar vergoedt de verzekering de kosten van de behandeling niet. Alle kosten komen dan voor rekening van de cliënt. Laat je cliënt bij twijfel altijd navraag doen bij zijn zorgverzekeraar. Behandeling van jeugdigen wordt bekostigd door de gemeente.

Wachttijden

Hier tref je een actueel overzicht van onze wachttijden aan.

Vragen over een patiënt

Heb je vragen over een patiënt die bij ons in behandeling is, dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de betrokken behandelaar. Als je het doorkiesnummer of mobiele nummer van de behandelaar niet hebt, dan kan de zorgadministratie van de behandellocatie daarvoor zorgen. In het overzicht van de locaties staat het telefoonnummer.

Vragen, opmerkingen of klacht

We vinden het belangrijk dat het contact en de samenwerking met huisartsen en specialisten naar wens verloopt. Heb je vragen, opmerkingen of een klacht, stuur ons dan een e-mail: huisartsen@ggz-delfland.nl. Je e-mail wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Praktijkondersteuning voor huisartsen

Patiënten met een psychisch probleem vergen tijd en aandacht, in sommige gevallen wellicht meer dan je kunt bieden. Als dit probleem bekend voorkomt, kan een praktijkondersteuner huisarts geestelijke gezondheidszorg van GGZ Delfland een oplossing bieden. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Verwijzen in de forensische zorg

Ben je een verwijzer in de forensische zorg en wil je een cliënt naar ons doorverwijzen dan kun je deze persoon aanmelden via het Informatiesysteem forensische zorg (Ifzo). Onze centrale zorgadministratie neemt de verwijzing dan in behandeling. Voor praktische vragen is de zorgadministratie bereikbaar op 015 26 075 21 en via cza-fz@ggz-delfland.nl.

Liever eerst overleg over de verwijzing? Dan kun je contact opnemen met Sandie Lemmers, projectmanager forensische zorg. Zij kan je informeren en adviseren over de mogelijkheden die wij bieden. Sluit ons aanbod niet aan op de behoefte van de cliënt, dan denkt ze samen met je mee over de best mogelijke oplossing. Sandie Lemmers is van dinsdag t/m vrijdag bereikbaar per e-mail via s.lemmers@ggz-delfland.nl of forensisch.informatiepunt@ggz-delfland.nl en telefonisch op 06 13 71 25 16.

Was dit artikel nuttig?


Aantal gebruikers wat dit nuttig vond: 11 van 37

Ik heb nu hulp nodig!