Belangrijk voor herstel

Gezond leven

Een gezonde leefstijl is niet alleen belangrijk voor je lichaam maar ook voor je hersenen. Veel psychische klachten hangen samen met gebrek aan beweging, slecht slapen, een onregelmatig dag- en nachtritme, ongezond eten, drank- of drugsgebruik en weinig ontspanning. Om die reden kijken we ook naar zaken die van invloed zijn op je gezondheid.

Online hulpmodules gezond(er) leven

Tijdens je behandeling besteden we aandacht aan factoren waarvan bekend is dat ze psychische klachten doen ontstaan of in stand houden. Samen kijken we naar zaken die van invloed zijn op je gezondheid en wat je kunt doen om deze zaken aan te pakken. Dat doen we onder andere met online hulpmodules: e-health. We werken met modules die erop gericht zijn je te informeren over en motiveren om bijvoorbeeld gezonder te eten en bewegen. Ook kun je er jezelf doelen stellen om de eerste veranderingen aan te brengen in je leefstijl.

Lees meer over e-health

Hulp bij een gezonde leefstijl voor iedereen

Structuur in zaken als slaap, beweging, voeding en daginvulling zijn belangrijk voor iedereen. We vinden het dan ook van belang dat advies over of hulp bij een gezonde leefstijl voor iedereen mogelijk is. Ook als je niet in behandeling bent bij GGZ Delfland.

Bij de inlooplocaties van Doel Delfland kun je binnenlopen en (kosteloos) in gesprek gaan met de professionele gastvrouw of -heer met kennis van een gezonde leefstijl en psychiatrie. Daarnaast worden er op de inlooplocaties van Doel Delfland verschillende activiteiten georganiseerd die gericht zijn op leven volgens een gezond ritme, het onderhouden van sociale contacten en gevarieerd, gezond eten. Zo kun je op sommige locaties mee-eten of helpen bij het bereiden van maaltijden en zijn er workshops waarbij je leert hoe je met een beperkt budget een gezonde maaltijd kunt inkopen.

Bekijk de inlooplocaties