DOK!

DOK! is bedoeld voor het behandelen van een problematische gehechtheidsrelatie bij het jonge kind. Door de behandeling voel je je als ouder gesteund en gestimuleerd om de problemen met je kind aan te pakken en de band met elkaar te verbeteren.

Voor wie?

DOK! staat voor De Ouder Kind interventie en is bedoeld voor het behandelen van een problematische gehechtheidsrelatie bij het jonge kind. De behandeling is gericht op het optimaliseren van een prettige en veilige gehechtheidsrelatie tussen kinderen van 1 tot en met 5 jaar en hun ouders. Het kan daarbij gaan om biologische ouders, pleegouders, stiefouders en adoptieouders. Als ouder voel je je gesteund en gestimuleerd om de problemen met je kind aan te pakken en de band met elkaar te verbeteren.

 

Hoe werkt het?

DOK! bestaat uit vier basis-modules: wat is gehechtheid?, valkuilen, doelen en plezier delen. Daarna gaat DOK! verder met modules die bij jou en je kind passen. Bijvoorbeeld:nadenken en waarden, aandachtig zijn, observeren van je kind, troosten en kalmeren, helpen en opletten.

Onderdeel van DOK! is videoreflectie. Dat betekent dat je samen met je kind wordt opgenomen als jullie met elkaar bezig zijn, bijvoorbeeld als jullie samen spelen. Daarna bekijk en bespreek je samen met de behandelaar hoe de relatie tussen jou en je kind gaat. Samen kijken jullie bijvoorbeeld naar: hoe maakt je kind gebruik van jouw aanwezigheid en hoe stem je je af op jouw kind? Alle onderdelen van DOK! hebben als doel het plezier in jullie gezin te vergroten of terug te brengen.

Waar we kunnen helpen

Stoornissen

Dit artikel is gekoppeld aan een aantal aandoeningen. We hebben informatie over deze aandoeningen voor je op een rij gezet en geven uitleg over de behandelmogelijkheden.

Meer weten?

Ik ben nog geen cliënt bij GGZ Delfland jeugd

We helpen je graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp en ondersteuning

Ik ben cliënt bij GGZ Delfland jeugd

Neem als je vragen hebt rechtstreeks contact op met je behandelaar of begeleider.

Ik heb geen contactgegevens