Zorgen om mijn kind

Als je kind veel piekert, slecht slaapt, onrustig is of zich heel vaak boos of verdrietig voelt, kan het zijn dat het psychische problemen heeft. In dat geval is het fijn als je kind snel de juiste hulp krijgt. De huisarts kan jullie doorverwijzen naar de juiste geestelijke gezondheidszorg. Ook het sociale wijkteam van jouw gemeente kan jullie doorverwijzen.

Voor wie

De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de jeugdzorg. Zij kopen zorg in bij verschillende zorgaanbieders. Wij hebben afspraken met de onderstaande gemeenten. Als jullie in een van deze gemeenten wonen, dan kunnen jullie bij GGZ Delfland terecht voor hulp.

 

In de regio Rijnmond:

Albrandswaard, Brielle, Capelle a/d IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen a/d IJssel, Lansingerland, Maassluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen

De regio Rijnmond heeft een eigen website waar uitleg te vinden is over jeugdzorg in Rijnmond.

 

In de regio Haaglanden:

Brielle, Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zoetermeer

Acute nood

Als je kind jonger dan achttien is, kun je binnen kantooruren (9.00 uur – 17.00 uur) terecht bij onze poli jeugd in Schiedam (010 246 39 00) of bij het Crisis interventie team Haaglanden (070 345 05 06). Buiten kantooruren kun je een beroep doen op onze Spoedeisende hulp psychiatrie (SEHP). De huisarts of de huisartsenpost in jullie woonplaats kan jullie verwijzen en bij de SEHP aanmelden.

Wat kan ik doen

Een kind met psychische problemen heeft het moeilijk. Het twijfelt aan zichzelf. Vaak voelt het al dat het niet goed gaat, maar het is lastig om dat onder ogen te zien. Een luisterend oor is dan heel waardevol.

  • Laat je kind praten.
  • Probeer echt te luisteren en je kind te begrijpen.
  • Vermijd discussie, oordeel niet en geef ook niet gelijk een advies.
  • Zorg goed voor jezelf. Geef grenzen aan en houd die vast. Je houdt de zorg voor je kind het beste vol als je ook aan jezelf denkt.

Meer weten?

Je kind is nog geen cliënt bij GGZ Delfland

We helpen jullie graag.

Naar Hoe wij je helpen Naar Hulp en ondersteuning

Je kind is cliënt bij GGZ Delfland

Neem rechtstreeks contact op met de behandelaar van je kind.

Ik heb geen contactgegevens