Omgaan met je gevoelens

Voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die moeite hebben met het uiten van hun emoties is er de online training 'Omgaan met je gevoelens'.

Iedereen heeft gevoelens. Dat is heel normaal. Maar hoe laat je zien wat je voelt? Ben jij er klaar voor om te kijken naar je eigen gevoelens en te ontdekken hoe je ze het beste kunt uiten? Dan is deze training iets voor jou! We leren jongeren tussen de 12 en 18 jaar hoe je verschillende emoties bij jezelf kunt herkennen en op een goede manier kunt uiten. Ook houd je een dagboek bij waarin je je emoties kunt opschrijven.

Wat houdt de training in?

De training bestaat uit 2 onderdelen:

  • Wat zijn de 4 basisgevoelens en hoe uit je die?
  • Hoe kun je je gevoelens op een juiste manier uiten?

Het dagboek 'Emotie' is onderdeel van deze module.

Dagboek 'Emotie'

Het dagboek is simpel in te vullen. Je kunt één van de 4 basisgevoelens aanklikken en aangeven hoe groot deze emotie op dat moment is. Je hebt de optie om een beschrijving toe te voegen of een foto van de situatie. Het is ook mogelijk om 'ik weet het niet' als antwoord te geven. Daarnaast is er een mogelijkheid om antwoord te geven op de vraag 'Wat voel je in je lichaam?', om je bekend te maken met wat je lichamelijk voelt bij verschillende emoties.

Aan de slag

Wil je een een online training met begeleiding van een professional op afstand volgen? Vul het aanmeldformulier dan volledig in en mail het naar teamjeugdpreventie@ggz-delfland.nl of stuur het op per post naar Doel Delfland, t.a.v. Mery Kouwenhoven, Sint Jorisweg 2, 2612 GA Delft.

Aanmeldformulier

De trainer neemt zo snel mogelijk contact met je op voor een intake en begeleidt je op afstand bij de training. Uiteraard kun je meerdere trainingen tegelijkertijd volgen, zolang ze binnen de hulp in het preventieve kader vallen.