Nieuws

Gebouw Het Paard officieel geopend

Op het terrein van GGZ Delfland aan de Sint Jorisweg in Delft is iets minder dan een jaar geleden de eerste paal geslagen voor een nieuwe kliniek. Het gebouw, genaamd Het Paard, is sinds 5 april in gebruik genomen en is vandaag officieel geopend.

 

 

 

Met de onthulling van een kopie van een tegeltableau van Joris en de Draak is de ingebruikname van Het Paard vandaag officieel gemaakt. Directeur bedrijfsvoering Raimond de Prez deed deze opening vandaag samen met Bianca Remers van de cliëntenraad en Jan Vermeij, de prijsvraagwinnaar van de naam van het gebouw. Ellen Dekker, manager facilitair & vastgoed en projectmanager van de bouw en Barbara Brouwer, manager bedrijfsvoering psychiatrie & verslaving werden in het zonnetje gezet voor hun bijdrage aan deze nieuwe kliniek.

Het Paard
Op de begane grond van het gebouw zit de polikliniek voor de afdelingen FACT en grip chronisch. In de rest van het gebouw verblijven cliënten die langdurige zorg nodig hebben in verband met psychische klachten, soms ook in combinatie met een verslaving.

Bijna energie neutraal
Het nieuwe gebouw, dat bestaat uit een combinatie van reguliere en systeembouw, is het eerste gasvrije gebouw binnen GGZ Delfland. En met onder andere zonnepanelen op het gehele dak en 4 warmtepompen, is het een bijna energie neutraal gebouw, een zogenaamde BENG. Het gebouw bestaat uit 4 verdiepingen, waarvan de 1e en 2e etage ruimte bieden voor 40 cliënten, verspreid over 4 woondelen. Ieder woondeel bestaat uit 10 kamers en beschikt over een eigen gezamenlijke keuken, woonkamer en balkon. De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Op de 3e etage bevindt zich een grote gemeenschappelijke ruimte die gebruikt wordt voor activiteiten in het kader van dagbesteding en ontspanning.

Bekijk voor een impressie van Het Paard het filmpje hieronder.