Nieuws

GGZ Delfland heet je ook online warm welkom

Vanaf 11 september (2019) heet GGZ Delfland haar cliënten ook online een warm welkom. Vanaf die dag kunnen zij, via een speciale welkomstmodule, op een interactieve en activerende manier informatie krijgen over het traject dat hen te wachten staat. Via desktop, laptop, maar ook via een mobiele app.

Met de nieuwe welkomstmodule biedt GGZ Delfland haar cliënten de kans meer te weten komen over hun klachten (psycho-educatie) en worden zij op een interactieve en activerende manier over het traject dat hen te wachten staat geïnformeerd. Hierdoor krijgen zij een beter beeld van het proces en zullen ze hun coaching of behandeling als minder spannend ervaren.

 

De periode tussen het aanmelden en het eerste contact met een behandelaar, kan gevoelsmatig lang zijn. Met de komst van deze module, kunnen cliënten online alvast een start maken. Daarnaast krijgen de cliënten tips en adviezen om zich voor te bereiden op gesprekken, zodat ze beslagen ten ijs komen.

 

De welkomstmodule is ontwikkeld door Minddistrict. Minddistrict is een veilig, flexibel en gebruiksvriendelijk eHealthplatform met een uitgebreide catalogus aan online modules, dagboeken en vragenlijsten. GGZ Delfland maakte al gebruik van dit platform en deze catalogus om haar cliënten te behandelen of te begeleiden. Vanaf 11 september voegen zij daar dus ook de nieuwe welkomstmodule aan toe.