Nieuws

GGZ Delfland (locatie Spijkenisse) vestigt zich in Spijkenisse Medisch Centrum

Gisteren hebben Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) en GGZ Delfland een huurovereenkomst getekend, waarmee vast staat dat de collega's van GGZ Delfland in Spijkenisse vanaf zomer 2021 hun werkzaamheden zullen verrichten vanuit het SMC.

Met de verhuizing van de GGZ Delfland locatie P.J. Bliekstraat naar het Spijkenisse Medisch Centrum versterken zij hun samenwerking. GGZ Delfland huurt vanaf volgend jaar zomer maar liefst 1700 m2 in het ziekenhuis. Paul van der Velden, bestuurder SMC: “Deze verhuizing geeft een goede impuls aan de kwaliteit van de zorg die we als collectief leveren. Meer dan eens komen lichamelijke klachten door een onderliggende psychische oorzaak en psychische klachten door een lichamelijke oorzaak. Doorverwijzen van en naar GGZ Delfland gaat met deze samenwerking nóg sneller en efficiënter.”

Naast de fysieke andere plek, biedt deze verhuizing voor medewerkers van GGZ Delfland in Spijkenisse ook een inspirerende multidisciplinaire werkplek. “Wij zijn heel blij dat we op deze manier in samenwerking met het SMC de geestelijke gezondheidszorg geïntegreerd kunnen aanbieden. We hopen dat we hiermee eventuele drempels voor cliënten of huisartsen verlagen en de lijnen korter kunnen maken. Onze Fit op weg poli, waar we naast psychische problemen ook kijken naar problemen op andere levensgebieden die bijdragen aan klachten, kan door deze verhuizing verder uitgebreid worden." aldus Iris Bandhoe, bestuurder GGZ Delfland.

De komende tijd zal er een verbouwing plaatsvinden, voordat medewerkers van GGZ Delfland zullen starten vanuit SMC. Tot aan de verhuizing kunnen bestaande en nieuwe cliënten terecht op de locatie aan de P.J. Bliekstraat in Spijkenisse of op een van de andere locaties van GGZ Delfland.