Nieuws

Opening Doel Delfland locatie Verhagenplein

Doel Delfland in Naaldwijk is verhuisd. De inloop- en activiteitenlocatie die dagbesteding en begeleiding biedt aan mensen met psychische problemen was eerder gehuisvest aan de Julianastraat in Naaldwijk, maar deze locatie voldeed niet meer. Doel Delfland heeft nu zijn intrek genomen in een pand aan het Verhagenplein 1 in dezelfde gemeente. Een enorme vooruitgang volgens activiteitenbegeleider Brenda Rak: “Dit is een prachtige locatie met alle voorzieningen die we nodig hebben. Zo beschikken we nu over een mooie kookstudio, een bedrijfsrestaurant en ruimtes voor onze cursussen.” Het nieuwe pand wordt op 9 april officieel geopend door Piet Vreugdenhil, wethouder Zorg en Welzijn.

Iedereen kan er terecht voor een kop koffie, praatje, spelletje of gezamenlijke maaltijd. Daarnaast biedt Doel Delfland er verschillende werkgerichte en (re)creatieve activiteiten die mensen met psychische problemen en andere sociaal kwetsbare mensen helpen weer actief te zijn in het dagelijks leven. Doel Delfland vervult daarmee een belangrijke maatschappelijke rol in het Westland. Cliënten willen graag iets kunnen betekenen voor de buurt en maatschappij. Activiteiten zijn daarom niet alleen van waarde voor de cliënten, maar ook voor de omgeving. Op de locatie aan het Verhagenplein is een kookstudio en een inpakruimte, waar Westlandse ondernemers producten kunnen laten inpakken. Er worden diners georganiseerd en buurtbewoners kunnen er terecht voor ontbijt of lunch. Ook is er een kleine winkel met tweedehands kleding.

 

Voor oude en nieuwe bezoekers

Om mee te doen aan de activiteiten moeten mensen in behandeling zijn bij GGZ Delfland of een indicatie Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hebben. Het doel is dat iedereen zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen en deel uit kan maken van de maatschappij. Wie nog geen Wmo- indicatie heeft, kan op het spreekuur van Doel Delfland terecht voor hulp bij de aanvraag.
Brenda Rak hoopt dat de oude bezoekers van Doel Delfland als vanouds langskomen: “We zaten eerst in een andere buurt. We hopen dat de oude bezoekers ons weer weten te vinden en de nieuwe buurt moet ons leren kennen. We heten iedereen van harte welkom.”

Meer weten? Hoe wij je helpen

Ik ben nog geen cliënt bij Doel Delfland

Iedereen is welkom bij ons. Ook als je geen cliënt bent bij Doel Delfland. Je kunt dan gebruik maken van onze inlooplocaties. Onze inlooplocaties leveren een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van eenzaamheid. Onze locaties zitten verspreid over de hele regio, zodat we voor iedereen goed bereikbaar zijn.

Inloopmogelijkheden

Ik ben een cliënt bij Doel Delfland

We hebben een uitgebreid aanbod aan dagbestedingsactiviteiten, in veel verschillende gemeenten. Ben je nieuwsgierig naar wat je kunt doen en waar je dat kunt doen? Alle actuele informatie vind je in de Doel Delfland activiteiten-app.

Doel Delfland activiteiten-app