Nieuws

Opnieuw zilveren milieuthermometer Zorg voor GGZ Delfland

Opnieuw zilveren milieuthermometer Zorg voor GGZ Delfland

Met trots melden we dat GGZ Delfland opnieuw het certificaat niveau zilver voor de milieuthermometer Zorg heeft ontvangen, nu voor alle eigendomspanden. Het certificaat is op 14 juni door Adriaan van Engelen, directeur van Milieuplatform Zorg (MPZ) overhandigd aan Dennis van der Wal, directeur servicebedrijf van GGZ Delfland. Hiermee is GGZ Delfland de eerste GGZ instelling in Nederland die volgens de aangescherpte eisen van de nieuwste versie van de milieuthermometer positief is beoordeeld.


Dennis van der Wal neemt het certificaat in ontvangst van Adriaan van Engelen

Duurzaam denken en doen

GGZ Delfland heeft het verduurzamen al jaren geleden ingezet. Het duurzaam denken en doen, is in de genen gaan zitten. De greenteams, bestaande uit collega’s van alle afdelingen binnen de organisatie, hebben continue aandacht voor duurzaamheid in het dagelijks proces, maar ook binnen projecten en innovaties. We voorkomen bijvoorbeeld voedselverspilling bij de bereiding van verse maaltijden en hechten veel belang aan duurzaam inkopen. We zijn trots op ons groene terrein en duurzame mobiliteit staat hoog op de agenda.

Gebouwen en installaties

Op de beschikbare daken van de eigendomslocaties liggen zonnepanelen en we hebben groene daken. De nieuwbouwlocatie Het Paard, die in april van dit jaar in gebruik is genomen, is het eerste pand van GGZ Delfland dat gasloos is en een BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw).

Het behaalde certificaat laat ons zien dat we het juiste pad zijn ingeslagen met het verduurzamen van onze organisatie en helpt mee aan de doelstelling om onze C02-footprint te verkleinen.

Greendeal duurzame zorg regio Rijnmond

In het kader van een duurzame toekomst heeft GGZ Delfland voor de locaties in de regio Rijnmond op 16 juni het convenant duurzame zorg getekend. Deze greendeal wordt gesloten met de zorgaanbieders in regio Rijnmond, DCMR, Stichting Stimular en het Milieuplatform Zorgsector. Hiermee willen we, ieder vanuit hun eigen verantwoordelijkheid, samen invulling geven aan de afspraken uit het Klimaatakkoord van 2019, het rijksbeleid voor een breed gedragen toekomstbestendig energiebeleid en ook een in de toekomst circulaire bedrijfsvoering.