Nieuws

Vier klinieken sluiten deuren voor iedereen die niet noodzakelijk is voor zorgverlening

Het kabinet heeft gisteravond (19 maart) besloten dat alle verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen voor ouderen onmiddellijk op slot gaan voor bezoekers. Deze maatregel is voor GGZ Delfland aanleiding om, aanvullend op de reeds genomen maatregelen, de deuren van de hieronder genoemde locaties tot nader orde te sluiten voor iedereen die niet noodzakelijk is voor de zorgverlening. Dit betekent dat de deuren ook gesloten worden voor bezoekers.

  • Delft: Ridder 1-3
  • Delft: Ridder 2-4
  • Schiedam: Francois Haverschmidt: opname gesloten ouderen (1e etage)
  • Berkel en Rodenrijs: IJsselstraat

Consequenties

Voor zover dit nog niet het geval was, gaan de deuren tussen de afdelingen dicht en blijven de dagbestedingsactiviteiten op de afdeling. We raden cliënten nadrukkelijk af om naar buiten te gaan, en daarvoor in de plaats in de tuin of op het balkon een frisse neus te halen.

Daar waar eerder nog één vaste bezoeker zonder klachten per cliënt was toegestaan, is bezoek nu tijdelijk niet meer mogelijk.

Leveranciers wordt gevraagd hun goederen bij de deur af te leveren.

Online contact

We begrijpen dat deze maatregel ingrijpend is voor onze cliënten en hun naasten. Zij zijn daarom zoveel mogelijk persoonlijk door hun behandelaar op de hoogte gebracht. Om het contact tussen onze cliënten en hun naasten de komende periode zo goed mogelijk te faciliteren, is er de mogelijkheid om te bellen en te beeldbellen.

Vragen?

Cliënten die in behandeling zijn bij GGZ Delfland en vragen hebben over hun behandeling naar aanleiding van de ontwikkelingen rond het coronavirus, kunnen contact opnemen met hun behandelaar.