Fit op weg poli

De Fit op weg poli in Spijkenisse is een pilot van GGZ Delfland waar we op een andere manier werken, met het doel om de wachtlijsten te lijf te gaan.

Bij de Fit op weg poli kijken we naast jouw psychische problematiek ook naar andere zaken die bijdragen aan de klachten, of ze zelfs veroorzaken. Voorbeelden hiervan zijn slaaptekort, financiële omstandigheden, te weinig beweging, ongezonde voeding en medicatie. Die kunnen jouw klachten namelijk veroorzaken, in stand houden of zelfs verergeren.

We doen een uitgebreide intake van meerdere gesprekken om je problemen goed in kaart te brengen en gaan dan al meteen aan de slag met omliggende problemen. Als die problemen min of meer aangepakt zijn, gaat de behandelaar van start met therapie die bij jouw diagnose past. We werken met korte wachttijden, zodat je na het doorverwijzen door de huisarts snel bij ons terecht kunt.

De behandeling bestaat niet alleen uit gesprekken, je gaat ook zelf (thuis) aan de slag. Hierin word je ondersteund met apps en andere digitale hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een Fitbit waarmee je beweeg- en slaappatronen helder worden.

Tijdens de Fit op weg behandeling word je bijgestaan door een behandelaar én een behandelcoach. Zij helpen je samen om de regie over je herstel en je leven te krijgen. Daarnaast behandelen we vaak in de vorm van groepstherapie omdat uit onderzoek blijkt dat dit goed werkt.