Digitale behandeling

Online poli

Via onze nieuwe online poli bieden wij jou een digitale behandeling met persoonlijk contact in de vertrouwelijkheid van jouw eigen omgeving. Het voordeel van digitaal behandelen is de flexibiliteit; je kunt een behandeling goed zelf inplannen naast werk, andere activiteiten of gezin. Daarnaast kun je gemakkelijk en regelmatig contact hebben met je behandelaar, zonder dat je naar een locatie hoeft te reizen. 

Hoe werkt het?
De behandeling op de online poli is hetzelfde als een face-to-face behandeling. We hebben dezelfde gesprekken en doen dezelfde oefeningen. Het enige verschil is dat het contact via een beeldscherm verloopt. We bieden je via deze weg verschillende E-health modules aan, waarin het genereren van feedback op de door jou gemaakte oefeningen centraal staat. Daarnaast bestaat er een chatfunctie, zodat we altijd met elkaar in contact kunnen blijven via het platform. Om een online sessie zo goed mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat je goed bent voorbereid. In dit filmpje leggen we aan jou uit hoe je dat kunt het beste kunt doen.

Wie kunnen terecht bij de online poli?
Op onze poli behandelen wij patiënten met dezelfde klachten als op onze reguliere poli’s. Er wordt wel enkel monodisciplinaire zorg geboden, dat houdt in dat je met maximaal twee behandelaren gaat werken aan jouw herstel. Ernstig complexe problematiek is hierdoor niet geschikt voor behandeling bij de online poli. Bespreek het met jouw huisarts als je denkt dat de online poli passend is en jij de voordelen van online behandelen inziet. Wij werken op een klachtgerichte en persoonlijke manier, waarbij passende interventies en opdrachten centraal staan. Het uiteindelijke doel is een vermindering in psychische klachten en het hervatten van het dagelijks leven.

Voorwaarden voor een online behandeling
Voor een behandeling via onze online poli, is het belangrijk dat je een laptop, computer en/of tablet met webcam en microfoon ter beschikking hebt. Uiteraard is een goede internetverbinding ook vereist. Daarnaast is het belangrijk dat je in een rustige, vertrouwde omgeving bent waarin je niet gestoord kunt worden door anderen tijdens onze sessie en je vrijuit kunt spreken.

Contact
Wil je meer informatie over de online poli? Neem contact met ons op via secretariaatonlinepoli@ggz-delfland.nl.