Slapeloosheid verminderen en chronische slapeloosheid voorkomen

Beter slapen

Voel je je overdag niet fit, slaperig of uitgeblust omdat je ’s nachts wakker bent? Goed slapen is belangrijk, maar hoe doe je dat? In de training Beter slapen, leer je hoe je slaap in elkaar zit en krijg je controle over zaken die je slaap beïnvloeden.

Waarom?

Het doel van de training is het verminderen van bestaande slapeloosheid en het voorkomen van chronische slapeloosheid. Door slapeloosheid aan te pakken kun je problemen voorkomen in je dagelijks functioneren, zoals concentratie-problemen,vermoeidheid en beperking van sociale activiteiten.

De training

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur. Tijdens de bijeenkomsten gaan we in op normale slaap, slapeloosheid,factoren die de slaap negatief beïnvloeden en denkbeelden over slaap.

Aanmelden of meer weten?

Aan de preventietrainingen zijn geen kosten verbonden. Ook is er geen verwijzing nodig van de huisarts of het wijkteam. Wil je informatie over een training of wil je weten welke trainingen binnenkort worden gegeven, neem dan contact op met het team preventie van Doel Delfland, telefoon 015 260 74 47 of stuur een e-mail naar doelpreventie@ggz-delfland.nl.