Preventie

Voor kinderen, jongeren en volwassenen

Psychische problemen zijn er niet opeens, maar ontwikkelen zich gedurende je leven. Naast aanleg zijn er omstandigheden die invloed hebben op de ontwikkeling van een psychisch probleem. Voorbeelden daarvan zijn relaties, de omgeving waarin je opgroeit en de gebeurtenissen waar je mee te maken krijgt.

Preventie is een manier om psychische problemen te voorkomen of te beperken. Door in een vroeg stadium preventieve activiteiten in te zetten, kan de kans op (grotere) problemen in de toekomst worden beperkt. Preventie stimuleert daarmee je psychische gezondheid.

Trainingen op locatie

Ook in tijden van corona helpen we je je mentale weerbaarheid te versterken en psychische problemen te voorkomen of te beperken. Trainingen op locatie zijn grotendeels weer gestart onder voorwaarde van de RIVM- maatregelen. Natuurlijk kun je altijd gebruik maken van onze gratis online trainingen

We hebben een uitgebreid aanbod van preventietrainingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. De trainingen helpen je om bijvoorbeeld weerbaarder te worden, meer zelfvertrouwen te krijgen, maar ook om psychische klachten vroegtijdig te herkennen en daarbij in te grijpen. Ook kun je er leren omgaan met bepaalde situaties, zoals met chronische ziekten, ouder worden, mantelzorg of de gevolgen van huiselijk geweld.

Daarnaast bieden we trainingen aan vrijwilligers en professionals bij onder meer welzijnsorganisaties, zorginstellingen en gemeenten waarin we hen leren om psychische problemen vroegtijdig te signaleren en in te grijpen.

Bekijk het aanbod van (preventie)trainingen op locatie voor volwassenen

Bekijk het aanbod van (preventie)trainingen op locatie voor jeugd

Online trainingen

Als je graag zelf aan de slag wilt, dan kun je gebruik maken van online trainingen. In deze trainingen leer je door middel van oefeningen en opdrachten sociale en emotionele vaardigheden, en hoe je om kunt gaan met je problemen. Iedereen vanaf 8 jaar kan bij ons een online training volgen. 

Bekijk alle online trainingen specifiek in tijden van corona

Bekijk alle online trainingen voor volwassenen

Bekijk alle online trainingen voor jeugd

Trainingen via de gemeente

In Nederland zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de preventieve zorg voor hun inwoners. Iedere gemeente koopt zijn eigen zorg in. Daardoor is het aanbod ook in iedere gemeente anders. Jaarlijks maken wij per gemeente afspraken. Op dit moment bieden we trainingen aan in de gemeenten Delft, Westland, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Vlaardingen.


Aanmelden of meer weten?

Aan de preventietrainingen en workshops zijn geen kosten verbonden. Ook is er geen verwijzing nodig van de huisarts of het wijkteam.

Wil je informatie over een training of workshop, of wil je weten welke trainingen en workshops binnenkort worden gegeven, neem dan contact op met het team preventie van Doel Delfland, telefoon 015 260 74 47, e-mail doelpreventie@ggz-delfland.nl.