Mentaal weerbaar in coronatijd

Online trainingen

Er zijn een aantal online trainingen speciaal voor in de coronatijd. Deze trainingen helpen je mentaal weerbaar te blijven. Je kunt ze zelfstandig volgen, in je eigen tempo en (eventueel) anoniem. Je kunt kiezen uit:

Mentaal sterk tijdens de coronacrisis

Juist nu is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Deze module kan je hierbij helpen. De module bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel gaat het over gedachten en gevoelens die je hebt bij de Corona-crisis. Eigenlijk is alles begrijpelijk. Hierin wordt benadrukt dat het belangrijk is om die gevoelens te accepteren en er niet tegen te vechten.

In het tweede deel worden praktische tips gegeven voor het omgaan met de Corona-crisis. In dit onderdeel worden 6 vragen gesteld  waarop antwoorden en tips worden gegeven. Deze vragen gaan bijvoorbeeld over hoe je in verbinding kunt blijven met anderen in deze tijd waarin iedereen binnen blijft. Maar ook of je het nieuws moet blijven volgen, hoe goed je voor jezelf zorgt en hoe je om gaat met onzekerheid en teleurstelling. Veel sterkte en hopelijk steek je wat van deze module op!

 

Blijf thuis, blijf fit tijdens de coronacrisis

Vanwege de Corona-crisis moet je zoveel mogelijk thuis blijven. Je zit meer op de bank, je gaat niet meer met de fiets naar je werk en de sportschool heb je ook al weken niet gezien. Misschien merk je ook dat je wat ongezonder bent gaan eten? Als je veel binnen zit, is die koektrommel of die zak chips toch wel heel verleidelijk. Veel mensen merken in deze periode dat ze ongezonder leven en willen daar iets aan doen. Daar gaat deze training over. Met specifieke tips speciaal voor tijdens deze Corona-crisis. Je kiest zelf hoe jij jezelf wilt motiveren. Daarna kun je kiezen voor verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld gezonder eten of meer bewegen.

 

Eenzaamheid tijdens de coronacrisis

Voel je jezelf wel eens eenzaam? Zeker nu kan het gevoel van eenzaamheid sterker zijn dan anders want door de Coronamaatregelen wordt ons gevraagd om zoveel mogelijk thuis te blijven en anderen niet op te zoeken. Je eenzaam voelen is een erg onprettig gevoel. Deze training kan helpen om dat gevoel van eenzaamheid te verminderen. In deze training wordt informatie gegeven over eenzaamheid. Waar komt het vandaan en welke verschijnselen horen erbij? Daarnaast worden praktische tips gegeven over hoe je, zelfs in deze tijd contact kunt zoeken met mensen.

 

Dankbaarheid tijdens de coronacrisis

Dankbaar zijn tijdens de corona-crisis? Hoe krijg ik dat voor elkaar, zul je misschien denken? Toch is het haalbaar om ook in deze verwarrende tijden aandacht te geven aan datgene waar je dankbaar voor bent. En dat kan je vervolgens helpen bij het doorkomen van deze crisis en de tijd daarna. Je denkt:  'dankbaar zijn, is dat niet heel zweverig?' Wacht! Deze module geeft een overzicht van wetenschappelijk bewijs dat laat zien dat dankbaarheid echt werkt. Verder ga je in 2 stappen leren hoe je meer dankbaar wordt. De eerste stap is hoe je kunt bedenken waarvoor je dankbaar bent. De tweede stap is hoe je kunt zorgen dat dankbaar zijn een routine voor je wordt in het dagelijks leven. Ben jij er klaar voor?

Aan de slag

Om deze online trainingen te kunnen volgen heb je een profiel nodig. Daarmee kun je je vorderingen binnen de online training bijhouden en opslaan. Wij doen verder niets met je gegevens. Mocht je niet je echte gegevens willen invoeren, dan kun je een fictieve naam opgeven en eventueel ook een apart e-mailadres aanmaken voor deze website. Heb je al een profiel, dan kun je inloggen en direct aan de slag.