Stressklachten aanpakken en stress verminderen

Stress de baas

Stress hoort bij het leven. Op werkgebied, en ook in privésituaties kunnen we onder invloed van tijdelijke stress goed functioneren. Maar, als die stress lang aanhoudt en er niet voldoende ruimte wordt genomen, ontstaan er klachten. Heb jij stressklachten en wil je hier iets aan doen? In de training Stress de baas leer je hoe stress bij jou werkt, welke prikkels of gebeurtenissen bij jou stress veroorzaken en hoe je jouw stress kunt verminderen.

Waarom?

Het doel van de training is het verminderen van bestaande stress en het voorkomen van chronische stress. Door stress aan te pakken, kun je problemen voorkomen in je dagelijks functioneren, zoals concentratieproblemen, vermoeidheid en beperking van sociale activiteiten. Daarbij kunnen psychische klachten zoals overbelasting en somberheid voorkomen of beperkt worden.

De training

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur. Buiten de bijeenkomsten vraagt de training eigen inzet. Om inzicht te ontwikkelen en vaardigheden te leren die je stress kunnen verminderen, word je gevraagd stressvolle situaties actief te onderzoeken. Er wordt gebruik gemaakt van e-health, waarvoor een smartphone, tablet, laptop of computer thuis nodig is.

Aanmelden of meer weten?

Aan de preventietrainingen zijn geen kosten verbonden. Ook is er geen verwijzing nodig van de huisarts of het wijkteam. Wil je informatie over een training of wil je weten welke trainingen binnenkort worden gegeven, neem dan contact op met het team preventie van Doel Delfland, telefoon 015 260 74 47 of stuur een e-mail naar doelpreventie@ggz-delfland.nl.